Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

 Γράφει ο Γιώργος Παπαλάς*
Μέρες αυξημένης Θερμοκρασίας η Πυροσβεστική Υπηρεσία,όπως και η Πολιτική Προστασία, αλλά και οι εθελοντικές ομάδες που βρουν Πανελλαδικά  ,δίνουν τις συμβουλές τους, και συστήνουν στους πολίτες την προσοχή τους, φυσικά κανείς μας δεν επιθυμεί και δεν θέλει να πιστέψει ότι υπάρχουν ανθρώπινες οντότητες που θα επθυμούσαν την καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος και ν το κάψιμο δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.Παρά ταύτα  σύμφωνα με επήσιμα καταγεγραμμένα στοιχεία ,οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας , οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην ανθρώπινη αμέλεια.
 Η Ε.Ο.Π.Π της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ,  συμμετέχοντας ενεργά με κλιμάκια σε γεγονότα κρίσης πυρκαγιών, αλλά και πυροανίχνευσης ,επιστρατεύει το προλαμβάνω, από το καταστέλλω.

Εμείς δείνουμε τις συμβουλές μας για αποφυγή πυρκαγιών  από αμέλεια

1) Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα σπίρτα ή τσιγάρα  στο δρόμο και σε περιοχές με ξερόχορτα  ούτε ανάβουμε φωτιά ούτε στείνουμε  υπαίθριες ψησταριές,όταν βρισκόμαστε στην εξοχή, είναι προτιμότερο να πάρετε μαζί σας έτοιμα τρόφιμα. . Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
2) Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.
3) Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).

Πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:
- Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.
-Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
- Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
-Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση, τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μάς δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνήστε στο 112.
                    Ο Αντιπρόεδρος και Συντονιστής της  Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας της 
                    Ε.Π.Κ.ΧΑΝ

                           Γιώργος Παπαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: