Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Δ.Τ " ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ "





Το Ειρηνοδικείο Χανίων με την  υπαρ. 259/2011   απόφαση του , δικαίωσε Χανιώτη δανειολήπτη που προσέφυγε σαυτό, βάσει των διατάξεων του Ν.3869/2010 (Νόμος Κατσέλη). Είναι η τρίτη απόφαση Ειρηνοδικείου Πανελλαδικά  ,που δικαιώνει δανειολήπτη και η πρώτη  απόφαση που επιμελήθηκε ΄Ενωση Καταναλωτών.
Συγκεκριμένα ο δανειολήπτης είναι συνταξιούχος δήλωσε αδυναμία πληρωμής , τα χρέη του σε διάφορες Τράπεζες ήταν 120.000 Ευρώ, η απόφαση του Ειρηνοδικείου,  διέγραψε χρέος  του ποσού των  67.200 Ευρώ και το υπόλοιπο του ποσού ρυθμίστηκε αναλογικά σε κάθε πιστώτρια Τράπεζα σε ορίζοντα τετραετίας .
 Την  Υπόθεση αυτή την χειρίστηκε εξωδίκως η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ) και με τις οδηγίες της,  ο δανειολήπτης κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων.
  .

  Είμαστε χαρούμενοι, ως Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , διότι ο δανειολήπτης πέτυχε και ευνοϊκή ρύθμιση και απαλλαγή από το χρέος του κατά  περίπου 60% Η  απόφαση αυτή .του Ειρηνοδικείου Χανίων, απέρριψε το σύνολο των ενστάσεων και αιτιάσεων των αντιδίκων Τραπεζών και με μια σημαντική  για  τους καταναλωτές απόφαση, ενέταξε τον αιτούντα δανειολήπτη στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου, απαλλάσσοντας τον από την υποχρέωση καταβολής στις Τράπεζες ενός υπέρογκου ποσού για τις δανειακές του υποχρεώσεις, του έδωσε λύση και ανάσα, απαλλάσσοντας τον από τον βραχνά της υπερχρέωσης..
Η ως άνω απόφαση καταδεικνύει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ότι και πρέπει και μπορούμε να εμπιστευτούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης αλλά και απόλυτης αντίληψης του ρόλου τους, συμβάλλουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις στην ουσιαστική ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και στην γρηγορότερη δυνατή επιστροφή και ενεργή συμμετοχή τους στη κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.
Η ως άνω απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων,  δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, να ελπίζουν ότι τελικά ο Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν αποτελεί, κενό γράμμα, αλλά θα αντιμετωπίσει το πραγματικό, ιδιαίτερα μεγάλο και οξυμένο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας κατά τρόπο ουσιαστικό, σύγχρονο, θεσμικό, εναρμονισμένο με τις επιταγές ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους δικαίου, ιδιαίτερα τις μέρες μας που οι πολίτες της Χώρας μας βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας, ανέχειας, υπερχρέωσης..
Τέλος, η ως άνω απόφαση θα υποχρεώσει τις Τράπεζες, να εξετάζουν ουσιαστικά τις κοινωνικά ευαίσθητες πτυχές  της αίτησης κάθε δανειολήπτη καθότι μέχρι σήμερα ενεργούσαν σαν να μην υπάρχει ο Νόμος, αρνούμενες να απαντήσουν στις αιτήσεις των δανειοληπτών για εξωδικαστικό συμβιβασμό και αρνούμενες να κάνουν ρυθμίσεις επωφελείς για τους δανειολήπτες, πιέζοντας και εκβιάζοντας καθημερινά τους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες μέσω των εισπρακτικών τους εταιρειών, απειλώντας τους με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς αγνοώντας την συνδρομή των Ενώσεων Καταναλωτών.
                                                                                                   Η  Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                                                                                                                                 
                                    Ιωάννα   Μελάκη


























Δεν υπάρχουν σχόλια: