Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Καμία ποσότητα κινεζικού γάλακτος δεν βρέθηκε στα Χανιά

03.10.08

Καμία ποσότητα του επικίνδυνου κινεζικού γάλακτος με τη μελαμίνη δεν βρέθηκε στα Χανιά μετά από τους εντατικούς ελέγχους που προχώρησε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων προχθές Τετάρτη τόσο σε πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων όσο και σε μικρότερα καταστήματα που διακινούν ξένα προϊόντα στην τοπική αγορά.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων Ιωάννα Μελάκη «αποφασίσαμε μετά τον διατροφικό συναγερμό που έχει σημάνει τον τελευταίο καιρό για το κινέζικο γάλα με την μελαμίνη αλλά και τον εντοπισμό ποσοτήτων στη χώρα μας μέλη της ‘Ένωσης να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε καταστήματα των Χανίων για να ελέγξουν εάν τυχόν υπάρχει στο εμπόριο ποσότητα του επικίνδυνου γάλακτος ή υποπροϊόντων αυτού. Μετά από συνεχείς έρευνες που έγιναν προχθές Τετάρτη τόσο σε πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων όσο και σε μικρότερα καταστήματα ξένων προϊόντων δεν βρήκαμε καμία ποσότητα κινεζικού γάλακτος».
Η ίδια πάντως τόνισε ότι οι έρευνες για την ποιότητα των προϊόντων και την προστασία των καταναλωτών θα συνεχίζονται καθημερινά ενώ φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών.
Μάλιστα όπως επεσήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων ήδη από χθες μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα οι έλεγχοι της Ένωσης επικεντρώνονται στα προϊόντα που διακινούνται στα κυλικεία των σχολείων του νομού. «Μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα η Ένωση θα πραγματοποιεί ελέγχους στα κυλικεία των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων των Χανίων. Ήδη από τις έρευνες που έχουμε κάνει διαπιστώσαμε ότι σε πολλά κυλικεία κυρίως γυμνασίων και λυκείων γίνονται αρκετές υποτυπώδεις παραβάσεις σε επιτρεπόμενα είδη διατροφής σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες και διατάξεις» ανέφερε.
Παράλληλα η κ. Μελάκη πρόσθεσε το επόμενο διάστημα οι έρευνες της Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών θα επεκταθούν και σε όλους τους περιαστικούς δήμους των Χανίων με στόχο να πραγματοποιούνται εντατικά σε όλο το νομό.
« Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων αποτελείται από μας τους ίδιους τους καταναλωτές. Βασικοί στόχοι της είναι: η προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, η ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες, τα οικονομικά τους συμφέροντα, την υγεία, τη διατροφή, η ποιότητα ζωής του καταναλωτή. Ο κάθε καταναλωτής μπορεί να γίνει ελεύθερα μέλος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας για κάθε πληροφορία είναι το: 6981463775» τόνισε η κ. Μελάκη.
Ε.Φ.

Πηγή:Νέος Κήρυκας

1 σχόλιο:

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

Απο πληροφορίες που έχουμε δέν έχει βρεθεί 'κινέζικο' μολυσμένο γάλα και στην υπόλοιπη Ελλάδα