Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Ημερίδα με θέμα «Διατροφική κρίση - Καταναλωτισμός - Τραπεζικά προϊόντα»

Ημερίδα για τον καταναλωτισμό και τη διατροφική κρίση PDF Εκτύπωση E-mail
18.10.08

διοργανώσε χθες το απόγευμα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.

‘Όπως τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών κ. Ιωάννα Μελάκη « αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Διατροφής έτσι ώστε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές για τα δικαιώματα τους και τα πρόσφατα ευρήματα των ερευνών της Ένωσης σε θέματα προιόντων διατροφής. Αυτό που έχουμε συμπεράνει είναι ότι σήμερα οι καταναλωτές διψούν για ενημέρωση. Ο ενημερωμένος καταναλωτής προσέχει περισότερο, ερευνά, αγοράζει. Μέσα από αυτή την εκδήλωση οι Χανιώτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εκλεκτούς επιστήμονες που δρουν στην τοπική μας κοινωνία σε θέματα: διατροφής, κατανάλωσης και τραπεζικών προιόντων».



Η ίδια επεσήμανε ότι «οποιοδήποτε πρόβλημα εντοπιστεί σε θέματα διατροφής, κατανάλωσης ή τραπεζικών προιόντων συνδετικός κρίκος της αγοράς είναι πάντα ο καταναλωτής. Ειδικά τώρα με το γνωστό θέμα των υψηλών επιτοκίων, των αυξημένων τιμών όλα αυτά θα κυλήσουν στους πολίτες οι οποίοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, να ξέρουν πως θα κινηθούν γνωρίζοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους».

Στην ημερίδα ομιλίες πραγματοποίησαν ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργος Αρχοντάκης με θέμα : Καταναλωτισμός και υγεία, ο Διδάκτωρ του ΜΑΙΧ κ. Γιώργος Μπαουράκης μίλησε για τα Κρητικά προιόντα και την Ποιότητα στην εγχώρια και διεθνή αγορά, ο πρόεδρος και Διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ. Μιχάλης Μαρακάκης για την κρίση του Τραπεζικού συστήματος και τις επιπτώσεις στον καταναλωτή ενώο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Μαργαρώνης αναφέρθηκε στην σχέση εμπορικής επιχείρησης και καταναλωτή.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο Υπεύθυνος της Πολιτικής Προαστασίας, ΠΣΕΑ κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Δήμαρχος Ελ. Βενιζέλου κ. Κεμεσίδης, η πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Μυλωνάκη, ο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Βιοτεχνών κ. Τραχαλάκης κ.α

Εντωμεταξύ όπως γνωστοποίησε η κ. Μελάκη το επόμενο χρονικό διάστημα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών θα πραγματοποίησει ελέγχους αντιπαραβολής σε προιόντα που πωλούνται ως προσφορές σε αλυσίδες καταστημάτων.

Ε.Φ Πηγή Νέος Κήρυκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: