Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Οφειλές ΕμπόρωνΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ. ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ. ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΠΕΡΆΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ.

 Τι Προβλέπεται Για Όσους Υπάγονται Στην Κατηγορία Των Εμπόρων 


«Ο Νόμος 3869/10 συμπληρώνει ουσιαστικά το πτωχευτικό δίκαιο, δίνοντας την ικανότητα πτώχευσης και ρύθμισης των χρεών και στα φυσικά πρόσωπα που δεν την είχαν. Οι έμποροι έχουν την πτωχευτική ικανότητα με βάση το υφιστάμενο πτωχευτικό δίκαιο, στο οποίο ρυθμίζονται και διαγράφονται όχι μόνο τα εμπορικά τους χρέη αλλά όλα τα χρέη, δηλαδή και αυτά που δεν συνδέονται με την άσκηση της εμπορικής δραστηριότητας. Αν είχαν υπαχθεί και οι έμποροι σε αυτή τη διαδικασία, θα υπήρχαν ουσιαστικά δύο διαδικασίες παράλληλες, θα δημιουργούσαν σύγχυση, θα κλόνιζαν το υφιστάμενο πτωχευτικό δίκαιο με μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα στην εφαρμογή των νέων διατάξεων. Γι’ αυτό σε όποιο πρόσωπο εφαρμόζεται η διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα, δεν εφαρμόζεται ο νόμος για τη ρύθμιση χρεών, και αντιστρόφως,. Ωστόσο στις διατάξεις του νόμου υπάγονται οι μικροέμποροι, καθώς αυτοί δεν έχουν κατά τα ισχύοντα στον πτωχευτικό κώδικα πτωχευτική ικανότητα. Επίσης, υπάγονται και πρώην έμποροι, για όλα τα χρέη που έχουν από το παρελθόν, καθώς με την παύση των εργασιών τους δεν έχουν πλέον πτωχευτική ικανότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: