Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Κατασχέθηκαν 4,3 τόνοι γαλέου μολυσμένου με υδράργυρο

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Στην κατάσχεση συνολικής ποσότητας 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου επιμολυσμένου με υδράργυρο προχώρησαν κλιμάκια επιθεωρητών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Ηπείρου και Αττικής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ακαταλληλότητα του προϊόντος συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ύλης και του συσκευασμένου προϊόντος, που είναι ισπανικής προελεύσεως, διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληψία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Βαρέων Μετάλλων σε τρόφιμα για το έτος 2011.

Όπως διαπιστώθηκε από τους εργαστηριακούς ελέγχους, το εν λόγω προϊόν συγκέντρωνε υδράργυρο σε μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπτό όριο.

Η περαιτέρω έρευνα και συνεργασία μεταξύ των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ, Ηπείρου και Αττικής, οδήγησε τους ελεγκτές στη δέσμευση και κατάσχεση της προαναφερόμενης ποσότητας του επιμολυσμένου προϊόντος - για την ακρίβεια 4327,36 κιλών – προλαμβάνοντας τη διακίνησή του στην ελληνική αγορά.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας τόνισε: «Τα αποτελέσματα των προσπαθειών των ελεγκτών μας επιβεβαιώνουν ότι η πρόληψη αποτελεί στρατηγική προσέγγιση του (ΕΦΕΤ) όσον αφορά στους ελέγχους για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Οι έλεγχοί μας για την προστασία της δημόσιας υγείας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλα τα σημεία εμπορίας και
διακίνησης τροφίμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: