Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Υπόμνημα επιστολή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, προς τον Υπουργό Οικονομίας για το "χαράτσι" της ΔΕΗ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, απηύθυνε επιστολή- υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ.Ευάγγελο Βενιζέλο,επισημαίνοντας την προχειρότητα και τα λάθη στον φόρο «Ειδικό Έκτακτο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» (ΕΕΤΗΔΕ) ,καλώντας τον ,να συστήσει επειγόντως ειδική διαδικασία άμεσης διόρθωσης των λαθών στους Δήμους και στη μηχανογράφηση της ΔΕΗ, καθώς και συγκεκριμένη διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Μεταξύ των άλλων η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ αναφέρεται:

Αξιότιμε κ Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και Υπουργέ των Οικονομικών

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συμμερίζεται την αγωνία σας, για να μπορέσετε να ανταποκρίθείτε στην κάλυψη οικονομικών υποχρεώσεων της Χώρας μας, αλλά και εσείς θα πρέπει να συμμεριστεί τε την αδικία ,την ταλαιπωρία που στο όνομα του μέτρου αυτού , καθημερινά βιώνουν οι ΄Ελληνες πολίτες-καταναλωτές που καθημερινά,παραπέμπονται (γενόμενοι μπαλάκι) από τον ένα φορέα στον άλλο(Δήμοι-ΔΟΥ-ΔΕΗ) με αποτέλεσμα ο Φορέα μας, να δέχεται δικαιολογημένα τα παράπονα των καταναλωτών τα οποία καταλήγουν σε οργή εναντίον σας.

Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια σας, για την Οικονομική πορεία της Χώρας μας,είναι ένα σημαντικό εγχείρημα, όμως θα θέλαμε μέσω αυτού του υπομνήματος ,να σας επισημάνουμε λάθη ,που εντόπισε ο Φορέα μας και καλείστε άμεσα να τα διορθώσετε, στεκόμενος στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης που έχετε έναντι των πολιτών, των πολιτών που σας εμπιστεύτηκαν. ιδιαίτερα των πολιτών που βρίσκονται σε ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της Φτώχειας και της ανέχειας.

Υπηρετούμε τους καταναλωτές, και η αγωνία ,το πρόβλημα των καταναλωτών , είναι πρόβλημα μας, και οφείλουμε με προτάσεις προς εσάς ,να τους τον απαλύνουμε, με όλα τα μέσα ( το ήθος και οι Νόμοι ) μας προσφέρουν.

Οι Διαπιστώσεις μας

-Χρέωση σε υποθετικά τετραγωνικά (διπλάσια τετραγωνικά), ιδιαίτερα η χρέωση επί διπλάσιων τετραγωνικών μέτρων ,στα εκτός σχεδίου κτίσματα. Ο Ν. 2130/1993 υποχρέωσε τους ΟΤΑ,να επιβάλλουν ΤΑΠ, σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, σε συνδυασμό πάντα με το εμβαδόν, την περιοχή και την αντικειμενική αξία τους.«Στα κάθε είδους κτίσματα που βρίσκονται εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων λαμβάνεται υπόψη η αξία των κτισμάτων και η αξία της διπλάσιας έκτασης από εκείνη που καταλαμβάνουν τα κτίσματα». Αυτό σημαίνει ότι σε όλα τα εκτός σχεδίου πόλεως κτίσματα της χώρας χρεώνεται ΤΑΠ ,με πλασματικό εμβαδόν διπλάσιο από τα τετραγωνικά μέτρα του κτίσματος, και συνεπώς χρεώνεται και διπλάσιο ειδικό τέλος από το πράγματι οφειλόμενο.

-Χρέωση σε υποτειθένους ιδιοκτήτες, αφού τα περισσότερα ακίνητα είναι υποθηκευμένα σε Τράπεζες, και εάν δεν ενισχυθεί η πραγματική οικονομία, να υπάρξει απασχόληση , τα κάθε υποθηκευμένα ακίνητα, θα περάσουν στις Τράπεζες.



-Αντικειμενικές αξίες,

-Προβλήματα μεταξύ ενοικιαστών-ιδιοκτητών, θα πρέπει το τέλος να οριστεί "αποκλειστικά" στους ιδιοκτήτες.

-Χρέωση σε κοινόχριστους χώρους

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Ως κοινωνία ,αποδεχόμαστε την τεράστια οικονομική κρίση της Χώρας μας, αλλά εκείνο που δεν αποδεχόμαστε είναι η προχειρότητα επιβολής ποινής, από σας, από σας που διαμορφώνεται την Οικονομική Πολιτική της Χώρας μας, με την αφαίμαξη των ανέργων, των μισθωτών και χαμηλοσυνταξιούχων, των ανθρώπων με χαμηλό πορτοφόλι ή με καθόλου πορτοφόλι,πρόχειρα με τεράστια λάθη με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση των πολιτών.Βάζετε Φόρο σε ακίνητα χρεωμένων πολιτών,πολιτών που δεν είναι σίγουροι ,εάν θα μπορέσουν να έχουν το ακίνητο, που εσείς το φορτώνεται με βάρη ,έκτακτους και τακτικούς φόρους .

Δεν συμφωνούμε ούτε αποδεχόμαστε την εκβιαστική σας τακτική, διότι ο εκβιασμός δεν στρέφεται σε όλους τους πολίτες, αλλά στους αδύναμους πολίτες, σε πολίτες και σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική κατάρρευση, δεν μπορείτε σε ένα συνταξιούχο των 400 Ευρώ, που διαθέτει ένα σπίτι, σχεδόν υπό κατάρρευση να τον καλείται να πληρώσει " 'εκτακτο ειδικό τέλος περιουσίας" 400 Ευρώ. Αιτούμαστε, δικαιοσύνη την κατανομή των βαρών ανάλογα με την φορολογική ικανότητα του καθενός.

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Εχετε ηθικό χρέος, να σταθείτε στο πλευρό των χειμαζόμενων από την κρίση πολιτών ,προβαίνοντας σε ριζική διόρθωση της απόφασής σας, ώστε να πληρώσουν οι "έχοντες" δηλ. οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, οι έχοντες ακίνητα πάνω από 120 τ.μ ,και όχι οι πολίτες της φτώχειας.

Το ρεύμα (όπως και το νερό) είναι απαραίτητο, για την επιβίωση και την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών. Η διακοπή του, εν μέσω χειμώνα και οικονομικής ένδειας, συνιστά απάνθρωπη πράξη, που πιστεύουμε ότι δεν επιθυμείτε να δια πράξετε,ούτε και να την χρεωθείτε ως Σοσιαλιστής Υπουργός. .Ο κίνδυνος επιβάρυνσης της υγείας ευπαθών ατόμων ή ομάδων (υπερήλικες, παιδιά, ασθενείς) με τη διακοπή του ρεύματος, είναι ορατός

Τέλος , σας καλούμε,να συστήσετε επειγόντως ειδική διαδικασία άμεσης διόρθωσης των λαθών στους Δήμους και στη μηχανογράφηση της ΔΕΗ, καθώς και συγκεκριμένη διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Επειδή πιστεύουμε ότι το υπόμνημά μας, θα αξιολογηθεί δεόντως, σας δίνουμε την εύλογη πίστωση χρόνου .

προκειμένου να προβείτε στις προτεινόμενες διορθώσεις ,αφού αναστείλλετε την εφαρμογή (διακοπή ρεύματος) σε ανήμπορους και γονατισμένους από την οικονομική κρίση ,καταναλωτές.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: