Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Ξέφρενη πορεία .....Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο 'καταρρίπτει' η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης -και- στην Κρήτη, συνεχίζοντας την ξέφρενη ανοδική της πορεία, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, οφείλεται στην ασυδοσία και στην αισχροκέρδεια που
παρατηρείται στην αγορά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Νομό Χανίων η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων (απλή) έφτασε χθες να πωλείται ακόμη και 1,832 ευρώ ανά λίτρο!
Οι ιδιαίτερα «τσουχτερές» τιμές των καυσίμων έχουν αναγκάσει πολλούς καταναλωτές να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τις μετακινήσεις τους, αλλά και την τροφοδοσία των οχημάτων τους, όπως υπογράμμισε χθες, μιλώντας στα «Χ.Ν.», ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, Βαγγέλης Κώτσος.
«Συνήθως, ο μέσος όρος είναι γύρω στα 17 - 18 ευρώ. Είναι παρά πολλές οι περιπτώσεις καταναλωτών που περιορίζονται στο να βάλουν 3, 4 ή 5 ευρώ. Είναι μια πραγματικότητα, τη βιώνουμε και εμείς και οι καταναλωτές. Το ποσοστό των καταναλωτών που φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους δεν υπερβαίνει το 8-10%», υπογράμμισε ο κ. Κώτσος.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι «το "ράλι" στις τιμές των καυσίμων δεν έχει σταματημό. Δεν βλέπουμε καμία καλή πρόθεση. Κάνανε επερώτηση στη Βουλή τέσσερις βουλευτές και η απάντηση που έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων. Από αυτό φαίνεται και η κακή λειτουργία της αγοράς. Η κερδοσκοπία που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα και διεθνώς και εγχώρια. Είναι οι υψηλότερες τιμές που είχαμε ποτέ, αν και το ευρώ έχει ενδυναμώσει έναντι του δολαρίου κατά πολύ. Σήμερα η σχέση ευρώ - δολαρίου είναι στο 1,47 και όμως αυτό δεν έχει ευεργετική συνέπεια στις τιμές του πετρελαίου. Αντιθέτως οι τιμές παραμένουν πολύ ψηλά, χωρίς να βλέπουμε υποχώρηση», υπογράμμισε ο κ. Κώτσος.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων θα αποστείλει επιστολή προς όλους τους βουλευτές με την οποία θα τους ενημερώνει αναλυτικά για την κατάσταση της αγοράς καυσίμων και θα καταθέτει τις απόψεις της για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε οι τιμές να σταματήσουν να παίρνουν την ανιούσα.

ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι τιμές των καυσίμων μετά το Πάσχα σε όλη τη χώρα, με τη μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να σκαρφαλώνει σε νέο ρεκόρ, στο 1,71 ευρώ το λίτρο.
Η μέση τιμή είχε ανέλθει στο 1,709 ευρώ ανά λίτρο στις 21 Απριλίου και έκτοτε είχε σταθεροποιηθεί κοντά σε αυτά τα επίπεδα.
Ωστόσο, από χθες, Τετάρτη άρχισε εκ νέου να κινείται ανοδικά και να διαμορφώνεται στο 1,710 ευρώ/λίτρο από 1,708 την Τρίτη.
Η μέγιστη τιμή σε πανελλαδικό επίπεδο είναι το 1,899 ευρώ ανά λίτρο και διατηρείται σε αυτό το επίπεδο από τις 20 Απριλίου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων.
Ακριβότερες περιοχές παραμένουν η Κρήτη, τα Επτάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Στην Αττική η μέση τιμή διαμορφώνεται σε 1,674 ευρώ και η μέγιστη σε 1,779 ευρώ, ενώ στη Θεσσαλονίκη σε 1,672 και 1,759 ευρώ/λίτρο αντίστοιχα.
Το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε επίσης νέο ρεκόρ, στα 91,9 λεπτά το λίτρο, με εύρος τιμών από 85 λεπτά (στην Καβάλα) έως 1,03 ευρώ στις Κυκλάδες.
haniotika-nea.gr Γιώργος Γεωργακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: