Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΣΠΑΛΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Γράφει:η Ιωάννα Μελάκη  *

«…Ἐλπίζω ὅτι ὅσοι ἐξ ὑμῶν συμμετάσχουν εἰς τὴν Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μέθ’ ἐμοῦ ὅτι εἰς τὰς παρούσας περιπτώσεις, ὅσοι εὑρίσκονται εἰς δημόσια ὑπουργήματα δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ λαμβάνουν μισθοὺς ἀναλόγως μὲ τὸν βαθμὸ τοῦ ὑψηλοῦ ὑπουργήματός των καὶ μὲ τὰς ἐκδουλεύσεις των, ἀλλ’ ὅτι οἱ μισθοὶ οὗτοι πρέπει νὰ ἀναλογοῦν ἀκριβῶς μὲ τὰ χρηματικὰ μέσα, τὰ ὁποία ἔχει ἡ Κυβέρνησις εἰς τὴν ἐξουσίαν της…»


«…ἐφ’ ὅσον τὰ ἰδιαίτερα εἰσοδήματά μου ἀρκοῦν διὰ νὰ ζήσω, ἀρνοῦμαι νὰ ἐγγίσω μέχρι καὶ τοῦ ὀβολοῦ τὰ δημόσια χρήματα, ἐνῶ εὑρισκόμεθα εἰς τὸ μέσον ἐρειπίων καὶ ἀνθρώπων βυθισμένων εἰς ἐσχάτην πενίαν».

Ἱωάννης Καποδίστριας,
Α' Κυβερνήτης τῆς Ἑλλάδος


Με αφορμή ,το παραπάνω κείμενο, που  σήμερα, είναι  τόσο επίκαιρο ,από ποτέ άλλοτε, σαυτές τις δύσκολες οικονομικές στιγμές για την Χώρα μας και για τους ΄Ελληνες πολίτες.Μα που ευαισθησία, που πατριωτισμός!! πολλοί φροντίζουν, για επικοινωνιακούς λόγους, ιδιαίτερα οι πολιτικάντηδες να "καταλιστεύουν " το ελληνικό δημόσιο, και με ανύπαρκτο ήθος , να παρουσιάζονται χορτάτοι, απέναντι στον ΄Ελληνα της φτώχειας και το παίζουν "πατριώτες" σωτήρες του λαού και της Πατρίδας!!!
 Επιτέλους κύριοι, που ρουφάτε σαν βρυκόλακες,για να παρουσιάζεστε με εξωκοσμική λάμψη και φαρισαισμό, τον ιδρώτα του μικροσυνταξιούχου, του μισθωτού, που μειώθηκε το εισόδημα του, του άνεργου που ζει χωρίς τροφή, και κατοικία,  σταματήστε... ,έχετε χάσει όχι μόνο το ρόλο σας,στην κοινωνία των πολιτών, αλλά είστε μη αποδεκτοί πλέον στην συνείδησή μας, στη συνείδηση της κοινωνίας, που δοκιμάζεται, από ανεργία, από φτώχεια, από κατάντια...
Τώρα σαυτή την δυσκολία , που φθάσαμε πολίτες και πολιτεία, σας δίνετε η ευκαιρία , να μας πείσετε, όχι με λόγια πατριωτισμού, ότι αγαπάτε την πατρίδα και ότι είστε ποιο πατριώτες από μας, αλλά με έργα!!!Αποποιηθεί τε, το πλέον δημόσιο χρήμα, αποποιηθεί τε όλο το υπηρετούμενο γύρω από σας προσωπικό, ζήστε με τα λεφτά σας!!!Αυτά που τα περιουσιακά σας στοιχεία ή εργασία σας έξω από το Δημόσιο , σας αποδίδει. Σήμερα, οι ΄Ελληνες πολίτες ,καθημερινά συζητούν για  την φτώχεια τους, και προσπαθούν όχι να κάνουνε εξωτερική πολιτική , αλλά να δουν ,πως θα επιβιώσουν, και το παιχνίδι "χοντραίνει" .όταν παραλληλίζουν την δική σας ζωή της ευμάρειας, με την δική τους την φτώχειας......
Τοποθετούμαστε όχι για την Κυβέρνηση, αλλά για όλους που καταλίστεψαν, καταλιστεύουν ,το δημόσιο χρήμα..χωρίς ντροπή ,χωρίς ηθική, χωρίς φραγμό, σπαταλούν τα πάντα, γιατί ο λογαριασμός της κάθε εξυπηρέτησης,της κάθε αγοράς με "προμήθεια", δεν στέλνεται στον "σπαταλών" αλλά σε κάθε πολίτη της Χώρας, που καλείται ως πολίτης αυτής .να πληρώσει..να πληρώσει την σπατάλη που άλλοι τον χρέωσαν, που εσείς "πατριώτες της διαφθοράς" τον χρεώσατε.
Κάποιοι μιλούν για δις.. για κύριοι,  πάρτε απόφαση όχι για "χαράτσι" επί τις πλάτες του ανήμπορου οικονομικά πολίτη, του ανήμπορου οικονομικά λαού ,αυτής της Χώρας, της Ελλαδίτσα μας,, έχει να ζήσει.και  να κόψετε κάθε πλέον αμοιβή,όταν ο τάχα "εκλεγμένος"  όλοι γνωρίζουμε, τα κόλπα του μέχρι σήμερα συστήματος, πως εκλέγονται ,.. τότε θα δούμε τους υπηρέτες των πολιτών, τους υπηρέτες της πατρίδας, που δεν αποσκοπούν να λυμαίνονται το χρήμα της πατρίδας, τότε θα δούμε τους πατριώτες..
Κύριοι ..Ιδού η Ρόδος ...ιδού και το πήδημα..Τολμήστε ,για να δει και η Κοινωνία τον πατριωτισμό του καθενός μας!!! για να έρθουν στις "καρέκλες" οι άριστοι και όχι οι αρεστοί, για να ανασάνουν οι πολίτες, που μάθανε να προσκυνάνε "αφέντες" και  το σύστημα που τους έμαθε να ζουν υπό συνεχή σκλαβιά  και όχι στην ελευθερία!!!

                             
                                       *     Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 

--
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: