Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Πρόστιμα σε παρόχους - παραβάτες της «Χάρτας»

Η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε τον Κώδικα Δεοντολογίας για την Προστασία των Καταναλωτών, προσπαθώντας να μειώσει τις περσινές 17.500 καταγγελίες«E» 22/7

Αυστηρά πρόστιμα περιμένουν τους παρόχους τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών υπηρεσιών, οι οποίοι θα παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας για την προστασία των καταναλωτών, τον οποίο ανακοίνωσε χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ενέχει ισχύ κανονισμού.


Πρόστιμα σε παρόχους - παραβάτες της «Χάρτας»

Η ΕΕΤΤ προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να μειώσει τις καταγγελίες των συνδρομητών για παράπονα από παρόχους κυρίως σταθερής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο πέρυσι η Επιτροπή δέχτηκε συνολικά περίπου 17.500 έγγραφες καταγγελίες συνδρομητών για τις υπηρεσίες που προσφέρονται (ή δεν προσφέρονται) από τον ΟΤΕ και τους άλλους εναλλακτικούς παρόχους. Σημειώνεται ότι τα παράπονα ήταν πολύ περισσότερα.

Η «Χάρτα των δικαιωμάτων των συνδρομητών» κινείται σε 4 βασικούς άξονες, οι οποίοι σχετίζονται με την:

Ενημέρωση των καταναλωτών: Ο πάροχος υποχρεώνεται να ενημερώνει λεπτομερώς και με σαφήνεια τους καταναλωτές μέσω του διαδικτυακού τόπου του για κάθε χαρακτηριστικό της προσφερόμενης υπηρεσίας, τις χρεώσεις, την ποιότητα, καθώς επίσης και τις διαδικασίες σύναψης και λύσης συμβάσεων. Για τις υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο, ο πάροχος εξασφαλίζει ότι ο καταναλωτής ενημερώνεται για την προτεραιότητα ενεργοποίησης της υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να επιτευχθεί στη συγκεκριμένη σύνδεση η ταχύτητα που αναγράφεται στην αίτηση και ότι αυτή δεν μπορεί να εξασφαλίζεται αδιάκοπα.

Σύναψη σύμβασης, ποιότητα υπηρεσίας: Σε περίπτωση υποβολής αίτησης κατάργησης υπηρεσίας, ο πάροχος οφείλει να αποστέλλει αποδεικτικό παραλαβής της αίτησης κατάργησης στον καταναλωτή εντός τριών ημερών, ώστε ο συνδρομητής να γνωρίζει ότι η αίτησή του έχει παραληφθεί. Επίσης ο πάροχος ενημερώνει τον καταναλωτή για την ύπαρξη δεικτών ποιότητας, καθώς επίσης και σχετικά με τις προγραμματισμένες συντηρήσεις και αναβαθμίσεις που μπορεί να επηρεάσουν την παροχή υπηρεσίας, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Επιπλέον καθορίζεται ότι ο τηλεφωνικός αριθμός για βλάβες με απλή χρέωση πρέπει να εμφανίζεται ευδιάκριτα στον διαδικτυακό τόπο του παρόχου και στον λογαριασμό του καταναλωτή.

Ενεργοποίηση υπηρεσίας: Ο πάροχος οφείλει να ενημερώσει κατά τη σύναψη της σύμβασης για τον χρόνο ενεργοποίησης της υπηρεσίας. Σε περίπτωση καθυστέρησης, υποχρεώνεται να ειδοποιήσει άμεσα τον καταναλωτή και να ορίσει νέα ημερομηνία ενεργοποίησής της. Ο καταναλωτής μπορεί να αποχωρήσει από τη σύμβαση με τον πάροχο ανά πάσα χρονική στιγμή ακόμα και πριν από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, στο πλαίσιο των σχετικών συμβατικών όρων.

Παρουσίαση χρεώσεων: Οι χρεώσεις πρέπει να αναγράφονται στον διαδικτυακό τόπο του παρόχου με σαφήνεια, διαφάνεια και να είναι επικαιροποιημένες. Οταν υπάρχουν αυξήσεις σε πακέτα υπηρεσιών του παρόχου, πρέπει να προστίθεται σύντομη επισήμανση στον λογαριασμό προς τους καταναλωτές.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Ενημέρωση συνδρομητών για χαρακτηριστικά υπηρεσιών, χρεώσεις, ποιότητα και διαδικασίες σύναψης και λύση σύμβασης

Ενημέρωση συνδρομητών για τον χρόνο ενεργοποίησης της υπηρεσίας και καθορισμός νέας ημερομηνίας σε περίπτωση καθυστέρησης.

Ενημέρωση συνδρομητών μέσω του λογαριασμού για αυξήσεις σε πακέτα.

Ενημέρωση για προγραμματισμένες συντηρήσεις τουλάχιστον 24 ώρες πριν.

Δυνατότητα συνδρομητή να αποχωρήσει από τη σύμβαση ανά πάσα χρονική στιγμή, στο πλαίσιο των συμβατικών όρων.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
mlilio@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: