Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Δημιουργία ομάδας εθελοντών από την ΕΠΚΧΑΝ

31.07.08

nomarxia_-_envsh_katalwtwn.jpgΣτην δημιουργία ομάδας εθελοντών προχωρά η Ένωση Καταναλωτών Νομού Χανίων με στόχο να συμβάλλει στην έγκαιρη αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών φαινομένων που τυχόν εκδηλωθούν στον Νομό μας σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας και άλλους φορείς. Ήδη η ομάδα μετρά είκοσι πέντε μέλη.

Όπως τόνισε ο προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Χανίων κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Νομαρχιακό μέγαρο «επιθυμία του τμήματος μας είναι η εξάπλωση του εθελοντισμού σε όλα τα επίπεδα. Για τον σκοπό αυτό ευθείς μόλις αναλάβαμε ως υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας, προτρέπαμε τόσο τους Δήμους όσο και τις οργανώσεις, τα σωματεία και τους συλλόγους να συστήσουν ομάδες εθελοντών ώστε περισσότερα άτομα ευαισθητοποιημένα τόσο προς τον συνάνθρωπο αλλά και προς το περιβάλλον να αντιμετωπίσουμε τα οποιαδήποτε φαινόμενα εκδηλώνονται στον Νομό μας.

Πιστεύουμε απόλυτα ότι ο εθελοντισμός είναι από τους μεγαλύτερους πυλώνες στήριξης των τοπικών κοινωνιών κι έτσι τον αντιμετωπίζουμε. Προτρέπουμε λοιπόν τους συλλόγους, τα σωματεία αλλά πόσο μάλλον τους Δήμους του Νομού μας να συστήσουν εθελοντικές ομάδες από νεαρά κυρίως άτομα τα οποία αγαπούν τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον προκειμένου να προβούν στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Ιδιαίτερα οι Δήμοι της ενδοχώρας οι οποίοι είναι απομακρυσμένοι από τις κεντρικές υπηρεσίες».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένες εθελοντικές ομάδες μέσα από τη δράση τους και με τη βοήθεια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας θα μπορέσουν να ενταχθούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να τύχουν και της ανάλογης χρηματοδότησης. «Οι καιροί αλλάζουν, οι άνθρωποι είναι απομακρυσμένοι μεταξύ τους. Θα πρέπει να βρούμε τη φόρμουλα εκείνη που θα ενώσει τους ανθρώπους, να νιώσουμε τη ζεστασιά ο ένας του άλλου και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους χαλεπούς καιρούς οι οποίοι έρχονται είτε αυτοί οφείλονται στα έντονα καιρικά φαινόμενα, είτε σε οποιαδήποτε άλλα συμβάντα. Συγχαίρουμε την πρωτοβουλία της Ένωσης Καταναλωτών Νομού Χανίων και προτρέπουμε κι άλλους συλλόγους και σωματεία να τους μιμηθούν. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας θα τους βοηθήσει τόσο καταστατικά να κατοχυρωθούν όσο και να ενταχθούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με την ευκαιρία αυτή θα χορηγηθούν ταυτότητες εθελοντή ώστε πιστοποιημένοι να μπορούν να βοηθούν τις υπηρεσίες. Ήδη εδώ κι ένα χρόνο έχουμε δώσει ταυτότητες εθελοντή σε πάνω από 200 άτομα για τον σκοπό αυτό», υπογράμμισε ο κ. Κουκιανάκης.
Από την πλευρά του ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων κ. Γιώργος Μαρματάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Ένωσης Καταναλωτών Νομού Χανίων αναφορικά με τον εθελοντισμό επισημαίνοντας πως «ο υπηρεσιακός σχεδιασμός του Πυροσβεστικού Σώματος και ειδικά της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων ένας από τους πυλώνες στήριξης είναι και ο εθελοντισμός. Ελπίζω ότι η ενέργεια της Ένωσης Καταναλωτών θα μας βοηθήσει στο δύσκολο έργο που επιτελούμε».
Τέλος η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Νομού Χανίων κ. Ιωάννα Μελάκη τόνισε ότι «μέσα στους στόχους της Ένωσής μας είναι και η προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Στην πρόσφατη γενική συνέλευση που είχαμε στις 6 Ιουνίου θέσαμε το συγκεκριμένο θέμα στο πλαίσιο της δράσης της Ένωσης για το 2008 και ζητήσαμε από τα μέλη μας να συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτή την πρωτοβουλία. Μιλάμε για 25 άτομα, ενώ ήδη έχουν τηλεφωνήσει πολλά περισσότερα».



Πηγή:Νέος Κήρυκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: