Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 αριθ.2
Τηλέφωνο:2821092666

Χανιά 22 Δεκεμβρίου 2009

Προς Υπουργόν Προστασίας του Πολίτη, κον. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη


Θέμα: Πρόταση της ΕΠΚΧΑΝ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κον. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη


Κύριε Υπουργέ,


Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων (ΕΠΚΧΑΝ) διοργάνωσε την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ημερίδα με θέμα: Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης: Ως πότε πια;

Στην εν λόγω ημερίδα μίλησαν επιστήμονες ευρωπαϊκού επιπέδου, πολιτικοί, τεχνοκράτες, εκπρόσωποι φορέων αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Στόχος μας ήταν να εξετάσουμε σε βάθος το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ένα θέμα που αφορά όλους εμάς τους κρητικούς , τον τουρισμό μας, την οικονομία της Κρήτης και την ασφάλειά μας.

Μεταξύ των εισηγητών στην εν λόγω ημερίδα μας ήταν και ο Διοικητής του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κ. Κωνσταντίνος Δανδουλάκης Αντιναύαρχος ε.α Λ.Σ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, πάρα πολύ εύστοχων επισημάνσεων του, προέβη σε κάποιες ουσιώδεις προτάσεις, οι οποίες φρονούμε ότι θα πρέπει να τύχουν άμεσα ιδιαιτέρας προσοχής από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα από εσάς προσωπικά κύριε Υπουργέ.

Ο κ. Δανδουλάκης στην εισήγησή του έκανε λόγο για την αναγκαιότητα δημιουργίας και λειτουργίας «γραφείου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων σε κάθε αστυνομική διεύθυνση του νησιού». Ο κ. Διοικητής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων επεσήμανε επίσης την αναγκαιότητα αποκέντρωσης της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων / ΒΟΑΚ (ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ) «για να μπορεί», όπως τόνισε, «η κάθε τοπική νομαρχία ή άλλη υπηρεσία να δίνει άμεσες λύσεις στα όποια προβλήματα δημιουργούνται κατά μήκους της εθνικής οδού».

Φρονούμε, επίσης, ότι πολύ εύστοχα επεσήμανε ο κ. Δανδουλάκης ότι απαιτείται αύξηση του ρυθμού αστυνόμευσης και ενημέρωσης του κοινού με:

-Διαρκή παρουσία περιπολικών και ηλεκτρονικών μέσων καταγραφής παραβάσεων

-Καταγραφή σημείων με τη μεγαλύτερη συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και ανάλυση της σχετικής αιτίας-συνθηκών πρόκλησης για συγκεκριμενοποίηση παραβάσεων που πραγματοποιούνται εκεί

-Προγράμματα ενημέρωσης κοινού σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και τον

-Γενικότερο επαναπροσδιορισμό του επιπέδου εξέτασης των οδηγών.

Στην ΕΠΚΧΑΝ φρονούμε ότι οι ανωτέρω προτάσεις του κ. Δανδουλάκη θα πρέπει να τύχουν ιδιαιτέρας προσοχής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ευελπιστούμε ότι θα επιδείξετε άμεσα την απαιτούμενη ευαισθησία.

Οι εν λόγω προτάσεις θα συμπεριληφθούν στο υπό προετοιμασία υπόμνημα από την Ένωσή μας, που θα κατατεθεί λίαν συντόμως στον κ. Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο για θέματα ΒΟΑΚ υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτριο Ρέππα.

Σας ευχαριστούμε κύριε Υπουργέ για την προσοχή σας και αναμένομε την λήψη σχετικών μέτρων.

Με εκτίμηση,

Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων,

Η Πρόεδρος, Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: