Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: Ακριβά γλυκά..

.
Για ακριβές τιμές σε γλυκά κάνει λόγο σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων. Συγκεκριμένα σημειώνει:
“Έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών αλλά και από έρευνα δική μας, διαπιστώσαμε ότι τα παραδοσιακά γλυκίσματα (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτα) που διατίθενται από καταστήματα στον νομό μας (ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, σούπερ μάρκετ) οι τιμές κυμαίνονται για κουραμπιέδες από 5,79 - 12,60 ευρώ, για μελομακάρονα από 5,30 - 12,60 ευρώ και βασιλόπιτα από 7,63 - 12,00 ευρώ.
Επειδή οι παραπάνω τιμές στην παρούσα οικονομική κρίση που πλήττει τα περισσότερα νοικοκυριά θεωρούνται υψηλές, καλούμε τους καταναλωτές να προβαίνουν σε έρευνα αγοράς, να επιλέγουν τα παραδοσιακά γλυκίσματα σύμφωνα με την προσωπική τους οικονομική ικανότητα, αλλά και επειδή τα υλικά του κοστολογίου που συντελούν στην εν λόγω παρασκευή είναι χαμηλότερου κοστολογίου, καλό είναι να προτιμήσουμε τη σπιτική παραγωγή όσοι από μας έχουμε τη δυνατότητα να τα παράγουμε οι ίδιοι. Επίσης καλούμε τις τοπικές παραγωγικές - εμπορικές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται αυτά τα είδη να μειώσουν τις τιμές τους, για να γίνουν προσβάσιμα από ευαίσθητους κοινωνικά και οικονομικά καταναλωτές, ας επικρατήσει το πνεύμα των γιορτών”. Την ανακοίνωση υπογράφει η πρόεδρος της Ενωσης, Ιωάννα Μελάκη.


Πηγή:Χανιώτικα Νέα •

Δεν υπάρχουν σχόλια: