Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Στήριξη στην τοπική Οικονομία

Αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό τα «ξένα» πολυκαταστήματα στα Χανιά!

  img_7962
Με επιστολή της, η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων κα Ιωάννα Μελάκη, επισημαίνει τον κίνδυνο από την παρουσία μεγάλων εμπορικών αγορών που αυξάνονται συνεχώς στην πόλη των Χανίων και το νομό.

img_8439
“Ζητάμε από τους καταναλωτές αυτοσυγκράτηση στις αγορές τους ειδικά σε ρούχα και υποδήματα, ιδιαίτερα από τα καταστήματα που ξεφύτρωσαν τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας (πολυεθνικές-κινέζικα), καθόσον, δεν γνωρίζουμε την ασφάλεια αυτών των προϊόντων. Το να τρέξουμε, να σπρωχνόμαστε και να ψωνίσουμε στα βιαστικά ότι δεν είναι απαραίτητο, μόνο και μόνο για να κάνουμε την εμφάνιση μας στα εν λόγω καταστήματα, δεν είναι σωστό ως Χανιώτες καταναλωτές. Έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και να φροντίσουμε τα λεφτά μας αυτά, να μείνουν στον τόπο μας. Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση σε κάθε καταναλωτή, σε κάθε Χανιώτη, που αγαπά τον τόπο και νοιάζεται γι’ αυτόν, ν’ απέχει από τις αγορές των ξενόφερτων αλυσίδων.

img_8441
Να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε ν’ ανακάμψουν οικονομικά, ιδιαίτερα τώρα τις γιορτές που έχουν μεγάλη ανάγκη.
Ως Χανιώτικη κοινωνία, ν’ αποτρέψουμε το κλείσιμο ντόπιων επιχειρήσεων από αυταπόδειχτο μη θεμιτό εμπορικό ανταγωνισμό.
Οφείλουμε, όμως, να συγχαρούμε τη Διοίκηση του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Χανίων ( ΙΝ.ΚΑ ) και τον πρόεδρο κ. Αλεξάκη, ο οποίος εξακολουθεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη στήριξη των Κτηνοτρόφων του Νομού μας, αγοράζοντας ντόπια κτηνοτροφικά προϊόντα. Προσπάθειες όπως αυτές, πρέπει ν’ αποτελέσουν φωτεινά παραδείγματα…”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: