Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Βέτο Ελλάδας στη διασυνοριακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009
Πηγή : Ελευθεροτυπία

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Η οδηγία ήταν προβληματική»


Η Ελλάδα, μαζί με την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Σλοβακία σχημάτισαν μειοψηφικό μπλοκ και έβαλαν βέτο στην οδηγία που αναμενόταν να περάσει σήμερα για τη διασυνοριακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η οδηγία προβλέπει ότι οι ασφαλισμένοι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ιατρό και τόπο θεραπείας, οπουδήποτε στην Ένωση. Σε δηλώσεις της στην "Ε", η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία συμμετείχε στη σχετική συνεδρίαση, μαζί με τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, σημείωσε ότι "η οδηγία ήταν προβληματική και ζητήσαμε να πάρει αναβολή για την ισπανική προεδρία, το επόμενο εξάμηνο, ώστε να βελτιωθεί". Όπως είπε, στόχος είναι να υπάρξει ισορροπία, αλλά και να διασφαλιστεί το ελληνικό σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δεν επιθυμεί την άνευ όρων περίθαλψη εκτός Ελλάδας, θέλοντας να διασφαλίσει οποιαδήποτε περίθαλψη να προεγκρίνεται από τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.

Σημειώνεται ότι βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για να έχει ισχύ το δικαίωμα αρνησικυρίας σε μια οδηγία, απαιτείται συμφωνία κρατών - μελών, τα οποία εκπροσωπούν το 1/3 του ευρωπαϊκού πληθυσμού.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΜΙΛΤΙΑΔΟΥ
3 σχόλια. Σχολιάστε!
Πρώτη σελίδα Προηγούμενη 1 Επόμενη Τελευταία σελίδα
1 Ο/Η Θοδωρης Ρ έγραψε: (πριν 3 ώρες)
Οχι μονο το συστημα νοσοκομειακης περιθαλψης ειναι απανθρωπο στην Ελλαδα, αλλα μας απαγορευουν κιολας να παμε να θεραπευτουμε σε πιο ανθρωπινα νοσοκομεια της Ευρωπης.
Κατα τ' αλλα, τα ιδιωτικα νοσοκομεια εχουν αυξηση κερδων. Τι να πεις;
2 Ο/Η φαυλεπιφαυλος έγραψε: (πριν 3 ώρες)
Ετσι και περασει τετοια οδηγια δεν προκειται να μεινει πελατακος στο αθλιο ΕΣΥ.Εκτος κι αν νομιζει κανενας οτι θα ερθουν οι Σκανδιναυοι να φακελλωσουν τους φακελλακηδες .Οι συνταξιουχοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ θα πληρωνουν σε εισιτηρια οσα θαδιναν σε φακελλακι και θα κανουν και τουρισμο στο εξωτερικο.

3 Ο/Η Ιωάννα Μελάκη έγραψε: (πριν 38 λεπτά)

Η κ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δεν μας τα λέει καλά,εμείς σαν χρήστες των υπηρεσιών υγείας διαμαρτυρόμαστε έντονα για το βέτο που έθεσε στην Ευρωπαϊκή Οδηγία,η οδηγία είναι προς θετική κατεύθυνση για τους καταναλωτές και δεν βλέπω τι την προβλημάτισε την κ.Υπουργό.Μήπως νοιάζεται για την οικονομική στέρηση από τα φακελάκια που πηγαινοέρχονται στα Δημόσια Νοσοκομεία,ή τα σάλια που τρέχουν στα πολιτικά γραφεία για να εισαχθεί ένας ασθενής για χειρουργείο, μήπως θα πρέπει να περιμένει να γίνει συγχωρεμένος για να βρει θέση;΄Ντροπή κ. Υπουργέ, ρωτήσατε τον Πρωθυπουργό στο βέτο που θέσατε ;Πιστεύω ότι στην θέση σας ο ίδιος θα έπραττε πολύ διαφορετικά
κ.Υπουργέ, στην επόμενη συνάντηση σας θέλουμε πιο χαλαρή, μη παίρνετε θέσεις που δεν μας βρίσκει σύμφωνους σαν ΄ελληνες πολίτες΄
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: