Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΑΜ/35
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 αριθ.2 Χανιά 23 Δεκεμβρίου 2009

Τηλέφωνο:28211092666
FAX:2821092666
EMail:epkxan@gmail.com
ΠΡΟΣ:Yπουργό Υποδομών Μεταφορών &
Δικτύων
κ.Δημήτριο Ρέππα


ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΑΚ.

Κύριε Υπουργέ,

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) έχει εξελιχθεί σ’ ένα ‘Γιοφύρι της Άρτας’, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες της μεγαλονήσου. Βάσει αποδεικτικών στοιχείων ο ΒΟΑΚ αποτελεί τον πιο επικίνδυνο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας και απαιτεί εδώ και τώρα πολιτικές αποφάσεις σε επίπεδο Κεντρικής εξουσίας για να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει ολόκληρη την Κρήτη. Η Κρήτη χρειάζεται άμεσα έναν Βόρειο Οδικό Άξονα σύγχρονο και πάνω απ’ όλα ασφαλή για όλους τους χρήστες του.

Στις εργασίες της ημερίδας με θέμα: ‘"Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης: Ως πότε πια;" που διοργάνωσε ο Φορέας μας, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων ,την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 στα Χανιά έγιναν, αρκετές πολύ σημαντικές επισημάνσεις και προτάσεις για την ουσιαστική βελτίωση του τωρινού "εκτρώματος’", που ακούει στ’ όνομα ΒΟΑΚ. Στις εργασίες της ημερίδας μας, έλαβε μέρος, μεταξύ άλλων από την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, εκπροσωπώντας το Υπουργείο σας, ο κ. Γεώργιος Πρατικάκης. Ο κ. Πρατικάκης, μεταξύ άλλων, φρονούμε ότι είχε απόλυτο δίκιο επισημαίνοντας την αναγκαιότητα «δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και αυτοτελούς φορέα με έδρα την Κρήτη και με όλες τις αρμοδιότητες στην μελέτη και κατασκευή του άξονα, ή και λοιπών μεγάλων έργων της Νήσου, ώστε όλες οι διαδικασίες και όλα τα θέματα να προωθούνται και να επιλύονται το ταχύτερο δυνατό». Ο κ. Πρατικάκης επεσήμανε, επίσης, αρκετά εύστοχα την αναγκαιότητα δημιουργίας «μιας ανεξάρτητης Ε.Υ.Δ.Ε. στην Κρήτη με όλες τις αρμοδιότητες της Διευθύνουσας Υπηρεσίας και Προϊσταμένης Αρχής, τόσο σε μελέτες και έργα θα βοηθούσε τα μέγιστα στην ταχεία προώθηση όλων των θεμάτων, μελετών, απαλλοτριώσεων κ.λ.π. και στην γρήγορη ένταξη έργων για κατασκευή. Παράλληλα δε θα βοηθούσε σημαντικά, έχοντας πλέον όλες τις αρμοδιότητες, στην ανάπτυξη όλης της Νήσου Κρήτης».

Ευελπιστούμε, κύριε υπουργέ, ότι θα επιδείξετε προσωπικά την απαιτούμενη ευαισθησία και ότι θα προβείτε σε σχετικές ενέργειες ούτως ώστε η Κρήτη ν’ αποκτήσει ένα Βόρειο Οδικό Άξονα σύγχρονο και πάνω απ’ όλα ασφαλή.

Σας πληροφορούμε, επίσης, ότι ο Φορέα μας λίαν συντόμως θα καταθέσει στον κ. Πρωθυπουργό σχετικό υπόμνημα με όλα τα σχετικά στοιχεία και συμπεράσματα που προέκυψαν από την τόσο γόνιμη ημερίδα μας, αφού ο ΒΟΑΚ χρήζει άμεσων επεμβάσεων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια αλλά και που οφείλουν να γίνουν με την δική σας φροντίδα,για το καλό όλων μας αλλά και για την ανάπτυξη του Νησιού μας.

Με εκτίμηση,

Για την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ

Η Πρόεδρος,

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: