Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

Λ. Κατσέλη: Προάγεται ο υπεύθυνος δανεισμός

Τα σχέδια νόμου του υπουργείου ΟΑΝ δίνουν ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενισχύουν τη ρευστότητα στην αγορά, επιτρέπουν στα πιστωτικά ιδρύματα τη μερική ικανοποίηση των απαιτήσεών τους και προάγουν τον υπεύθυνο δανεισμό, ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η αρμόδια υπουργός Λ. Κατσέλη.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι αυτό καλύπτει τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους και δεν αφορά εμπόρους που υπάγονται στη διαδικασία πτωχευτικού δικαίου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η τακτοποίηση των οφειλών θα γίνεται είτε με προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού, είτε με δικαστικό συμβιβασμό, είτε με δικαστική ρύθμιση.

Απαριθμώντας τα οφέλη του σχ/ν για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά η κ. Κατσέλη τόνισε πως διασφαλίζεται ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης, ανοίγεται η δυνατότητα πτώχευσης ενός φυσικού προσώπου, που ως τώρα ισχύει μόνο στις επιχειρήσεις.

Το σχ/ν δίνει ακόμα «θετική προοπτική απεγκλωβισμού από τη θηλιά των χρεών, δίνει διαπραγματευτική δύναμη στους υπερχρεωμένους καταναλωτές μέσω των δικαστηρίων και βάζει περιορισμούς στις αθέμιτες πρακτικές», πρόσθεσε η κ. Κατσέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: