Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τον Ιανουάριο η απόφαση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων 23/09/201


Για τις 20 Ιανουαρίου 2011 αναβλήθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το αίτημα αναβολής υπεβλήθη από τους παρεμβαίνοντες στην υπόθεση, οι οποίοι είναι η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, οι συμβασιούχοι ΚΕΠΕ και οι συμβασιούχοι έκτακτοι του Δημοσίου.
Η αναβολή ζητήθηκε από τους δικηγόρους των παρεμβαινόντων με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για υπόθεση μείζονος σημασίας και υπάρχει ανάγκη να μελετήσουν το νομικό ζήτημα που έχει τεθεί, καθώς με την εισήγηση τίθενται θέματα διαχρονικού δικαίου. Στο αίτημα των παρεμβαινόντων αντιτάχθηκε η δικηγόρος των προσαγωγόντων συμβασιούχων στον Άρειο Πάγο.
Από τις 09.00 το πρωί έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 συμβασιούχοι, οι οποίοι είχαν αποκλείσει και τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας οχημάτων της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μετά την αναβολή της υπόθεσης στους συμβασιούχους μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Ανδρεουλάκος, όπως και οι δικηγόροι των παρεμβαινόντων.
Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Η σημερινή σας μαζική παρουσία εδώ σηματοδοτεί ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα είτε με πολιτική είτε με δικαστική απόφαση να στερήσει το δικαίωμα της εργασίας σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, νέους στην πλειοψηφία τους, που σε αυτήν την περίοδο κρίσης κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους στερήσει το δικαίωμα στην επιβίωση και την αξιοπρέπεια. Τόσα χρόνια προσπάθησαν να σας έχουν όμηρους σε ένα σύστημα εξουσίας τώρα θέλουν να πετάξουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στα αζήτητα. Δε θα το πετύχουν. Και δε θα το πετύχουν γιατί ο αγώνας σας θα είναι νικηφόρος.
Όλοι αυτοί με τα εκατοντάδες χιλιάδες εισόδημα, με τα δεκάδες σπίτια και ακίνητα, με τα εκατομμύρια καταθέσεις, λένε τώρα σε εσάς με τα 700 και τα 1000 ευρώ μισθό ότι μαζί τα φάγατε. Δεν τα φάγατε μαζί! Δεν τα φάγαμε μαζί σε αυτήν την χώρα. Κάποιοι θησαύρισαν και κάποιοι ζητούν την επιβίωση με τα 500 και 700 ευρώ. Δε θα τους περάσει, θα αγωνιστούμε για αξιοπρέπεια, για επιβίωση, για ζωή. Δε θα τους περάσει γιατί εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για κόστη και ζημιές. Καλή δύναμη, καλή δικαίωση».
πηγη  Diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: