Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μειώνονται τα κρούσματα τραπεζών που δεν κάνουν δεκτές αιτήσεις ένταξης στον εξωδικαστικό συμβιβασμό


Παρουσία δημόσιου λειτουργού θα συμπληρώνεται από τον πολίτη η αίτηση που θα πιστοποιεί ότι η τράπεζα δεν έκανε δεκτό το αίτημά του για ένταξη στο πρόγραμμα εξωδικαστικού συμβιβασμού στο πλαίσιο των ρυθμίσεων του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Αυτή είναι η λύση που προτείνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για να αποφεύγουν οι πολίτες τα έξοδα και την ταλαιπωρία σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν την απροθυμία της τράπεζας να κάνει δεκτή την αίτηση.

Το θέμα αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκος με οργανώσεις καταναλωτών και εκπροσώπους τραπεζών με αφορμή τις καταγγελίες ότι οι τράπεζες δεν δέχονται αιτήσεις πελατών τους για ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.Πάντως, όπως επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές, τέτοιες συμπεριφορές εκλείπουν όσο περνάει ο καιρός αλλά εντούτοις υπάρχουν ακόμα κάποιες δυσλειτουργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: