Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Σύντομα οι λίστες των ασφαλισμένων από την ΕΠΕΙΑ

Ένα τεχνικό πρόβλημα με τον ΟΤΕ φέρεται να καθυστέρησε τη δημοσιοποίηση από την ΕΠΕΙΑ της λίστας των ασφαλισμένων ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ και COMMERCIAL VALUE. Το θέμα αντιμετωπίστηκε και σύντομα, ίσως και σήμερα ή αύριο, η ΕΠΕΙΑ θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των λιστών.

Επισημαίνεται όπως εχει ήδη αναφέρει το nextdeal, ότι μέσω ενός ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος ο κάθε ασφαλισμένος θα θέτει τον αριθμό του συμβολαίου του και μπαίνοντας στο σύστημα θα διαπιστώνει εάν υπάρχει αυτό ή όχι.

Μέσα απο αυτή τη διαδικασία αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μπορεί να πάρει και 4 χρόνια.

Εκτός της λίστας θα είναι οι κάτοχοι συμβολαίων που είχαν διακόψει τα συμβόλαιά τους μέχρι την ημέρα της ανάκλησης της άδειας των δύο εταιρειών καθώς επίσης και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν λήξει. Επίσης και όσοι είχαν υπογράψει συμβόλαια για τα οποία όμως σύμφωνα με τους ελέγχους που διενήργησε η εποπτική αρχή δεν έχουν καταβληθεί χρήματα στα ταμεία.

Υπό αμφισβήτηση σημειώνεται, βρίσκονται τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει ασφαλιστικά ταμεία και μητροπόλεις με τις δύο αυτές ασφαλιστικές.

Συνολικά πρόκειται για περίπου 200.000 συμβόλαια, εξ αυτών τα 134.150 είναι εν ισχύ, τα 56.200 ελευθέρων καταβολών, και περίπου 5.200 συμβολαίων εκκρεμών λήξεων.

Από τη δημοσιοποίηση και μετά θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο τριών μηνών ώστε να κατατεθούν οι ενστάσεις των ασφαλισμένων και των δικαιούχων αποζημίωσης ή και να προστεθούν οι αιτιολογημένες αιτήσεις από ασφαλισμένους των οποίων τα ονόματα δεν έχουν συμπεριληφθεί στην λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: