Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

31-05-2011 Ανάγκη παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας αναστολής πλειστηριασμών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων
ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα:« Ανάγκη παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας αναστολής πλειστηριασμών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων ».

Κύριε Υπουργέ,

ενώσεις δανειοληπτών απ’ όλη τη χώρα, υπογραμμίζουν την ανάγκη ενίσχυσης του νομικού πλαισίου προστασίας της κύριας κατοικίας, αλλά και της εκ νέου αναστολής των πλειστηριασμών που έχουν παγώσειως τις 30 Ιουνίου. Καμία από τις αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού που οι Ενώσεις Καταναλωτών και οι δανειολήπτες έχουν καταθέσει σε τράπεζες σε όλη τη χώρα, δεν έχει γίνει δεκτή.
Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, κατατέθηκαν 590 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού σε 1.811 τράπεζες, καθώς κάθε δανειολήπτης χρωστά συνήθως σε περισσότερες από μία τράπεζες, ενώ δεν έγινε δεκτή καμία.
Από τις 1.811 τράπεζες έλαβαν 581 απαντήσεις στις οποίες συνήθως ζητούνταν περισσότερα χαρτιά.
Καμία θετική απάντηση δεν ήρθε ούτε στις ενώσεις ούτε στους δανειολήπτες.
Στις 30 Ιουνίου λήγει το πάγωμα των πλειστηριασμών, διαδικασία που προσωρινά προστατεύει τους δανειολήπτες, αλλά είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση. Η άρνηση των τραπεζών να συναινέσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό δημιουργεί την ιδιαίτερη κοινωνική ανάγκη να παραταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών των ακινήτων και να ενισχυθεί με περαιτέρω νομοθετικά μέτρα η προστασία της κύριας κατοικίας.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ :

Μελετάται από το Υπουργείο σας και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών η παράταση της προθεσμίας (30 Ιουνίου) αναστολής των πλειστηριασμών, λαμβανομένης υπ’ όψη της δυσμενούς
συγκυρίας που διέρχονται οι πολίτες της χώρας ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Άγγελος Κολοκοτρώνης
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: