Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Στην Ώρα Ασφάλισης του Channel 9 ο κ. Δημήτρης Σπυράκος


Διευρύνεται το καθεστώς διαφάνειας στις τιμές νοσηλείας, ιατρικέ πράξεις και τις αμοιβές των γιατρών με το σχέδιο νόμου για την διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά που προωθεί ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος.
Στην εκπομπή "Ώρα Ασφάλισης" του Channel 9 ο κ. Δημήτρης Σπυράκος αναφέρθηκε και στις διατάξεις αυτές σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι για πρώτη φορά ιδιωτικά νοσοκομεία και γιατροί υποχρεούνται να ενημερώνουν τους ασθενείς για τις τιμές εξετάσεων, επεμβάσεων και υλικών ενώ τόνισε ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον αμοιβές ιατρών, επεμβάσεων και υλικών να διαφοροποιούνται ανάλογα με τη θέση νοσηλείας.

Πρόκειται για μία θετική παρέμβαση που αναμένεται να συγκρατήσει ως ένα βαθμό το συνολικό κόστος νοσηλείας, όπως εκτιμά ο ίδιος. Στην ίδια εκπομπή ο κ. Σπυράκος επέμεινε βέβαια στις απόψεις του σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στα θέματα διαφάνειας στην τιμολόγηση των συμβολαίων ασφάλισης υγείας ενώ συμπλήρωσε ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται από το σχέδιο νόμου θα λειτουργήσουν προς όφελος της ασφαλιστικής αγοράς καθώς ενισχύουν την αξιοπιστία της.

Καλύτερα τα ισόβια συμβόλαια υγείας
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Σπυράκος εξέφρασε την άποψη ότι τα ισόβια συμβόλαια ασφάλισης υγείας είναι καλύτερα από τα ετήσιας ανανεούμενα για τον καταναλωτή αφού τα δεύτερα η εταιρεία μπορεί να τα διακόψει όποτε κρίνει ότι καθίστανται ασύμφορα για την ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: