Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

Να αναγράφεται πάνω σε όλα τα γεωργικά προϊόντα ο τόπος παραγωγής τους

ΠΗΓΉ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Παρέμβαση Δανέλλη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου — Όταν ένα γεωργικό προϊόν φέρει πληροφορίες για τον τόπο παραγωγής του δίνει στον καταναλωτή περισσότερες επιλογές και τον διασφαλίζει για την ποιότητα που αγοράζει. Επιπλέον, επιτρέπει στον παραγωγό να ισχυροποιήσει τη θέση του και να αυξήσει το εισόδημά του, κατοχυρώνοντας -κατά κάποιον τρόπο- την ποιότητα που αυτός προσφέρει. Ταυτόχρονα, δε, διαφημίζει την ευρύτερη περιοχή του τόπου παραγωγής του ποιοτικού γεωργικού προϊόντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενίσχυση άλλων τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων, την αύξηση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της περιοχής. Γι αυτό και είναι απαραίτητο να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται στην ανάδειξη της ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής εφαρμογής της σήμανσης του τόπου παραγωγής για όλα τα γεωργικά προϊόντα.

Σήμερα γίνεται διακριτική μεταχείριση ορισμένων προϊόντων σε βάρος άλλων στο θέμα αυτό. Προϊόντα που έχουν μεγάλη σημασία για τον καταναλωτή, όπως το γάλα, δεν έχουν εξασφαλίσει σε επίπεδο ΕΕ υποχρεωτική σήμανση για τον τόπο παραγωγής τους. Αυτό αποτελεί μη λογική στάση της Επιτροπής που μεταφράζεται σε επιλεκτική μεταχείριση ορισμένων προϊόντων σε βάρος άλλων.

Το θέμα ανέπτυξε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας του ΕΚ, Σπύρος Δανέλλης, κατά τη συζήτηση της έκθεσης για την πολιτική ποιότητας γεωργικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: