Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Η New York Life δίνει αποζημιώσεις σε Χανιώτες εκατό χρόνια μετά!

Η New York Life δίνει αποζημιώσεις σε Χανιώτες εκατό χρόνια μετά!
Πάνω από εκατό χρόνια πέρασαν από τότε που η Αμερικανική εταιρεία New York Life ασκούσε ασφαλιστικές δραστηριότητες (από το 1882 ως το 1914) στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Με τις γενοκτονίες Ποντίων, Αρμενίων και Μικρασιατών χιλιάδες Αρμένιοι και Έλληνες ασφαλισμένοι εξαφανίσθηκαν, εκτοπίσθηκαν, θανατώθηκαν χωρίς να πάρουν όσα δικαιούνταν από την ασφάλεια στη New York Life. Έπειτα από δικαστικούς αγώνες το Σεπτέμβριο του 2008 η εταιρεία δημοσιοποίησε το Σεπτέμβριο του 2008 ονόματα 1.031 ασφαλισμένων που τους καλούσε να φέρουν δικαιολογητικά για αποζημίωση ως κληρονόμοι κλπ. Το ποσό ανερχόταν σε 15 εκατομμύρια δολάρια. Όπως σημειώνει στο φύλλο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» 10.430/21.4.2010 ο δημοσιογράφος Γιάννης Λυβιάκης «τουλάχιστον 10 Χανιώτες είναι σε πρώτη φάση δικαιούχοι των αποζημιώσεων προγόνων τους. Η οικογένεια Σμπυράκη από την Ασή Γωνιά έλαβε ήδη αποζημίωση. Η πρόεδρος της αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων κ. Χαριτάκη δήλωσε στον κ. Γιάννη Λυβιάκη «ότι άρχισαν να αποστέλλονται επιταγές αποζημιώσεων». Μέσα στο βαρύ κλίμα της Ελληνικής αγοράς είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης και καλό επιχείρημα προς αξιοποίηση από τους ασφαλιστές πρώτης γραμμής.

Το Next Deal πρώτο στην ενημέρωση είχε δημοσιεύσει και πρώτο την είδηση στις 19/2/2009:

"Η New York Life αποζημιώνει "Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια" της Μικράς Ασίας

Λήγει στις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αξιώσεων από την New York Life Insurance Company, για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν κάνει έλληνες που ζούσαν στην Μικρά Ασία πριν το 1915. Η ασφαλιστική εταιρεία με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινώσει έχει καταρτίσει μια λίστα με 1031 ασφαλισμένους έλληνες και σήμερα οι απόγονοι τους εφόσον αποδείξουν στην ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για αυτό το σκοπό , ότι πράγματι είναι απόγονοι τους μπορούν να πάρουν την αποζημίωση που δικαιούνται βάση των συμβολαίων που είχαν γίνει.
Η ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Company άρχισε να...
πουλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1882. Ωστόσο, λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε από το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η New York Life σταμάτησε να πουλά ασφαλιστήρια συμβόλαια στην Ευρώπη και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά το 1914.
Διάφορες αναφορές και άλλες πηγές δείχνουν ότι πολλά άτομα ελληνικής καταγωγής που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος εκτοπίστηκαν ή αφανίστηκαν κατά την περίοδο από το 1915 έως το 1923.
Επειδή η New York Life είναι δεσμευμένη να ενεργεί με βάση το βέλτιστο συμφέρον των ασφαλισμένων της, η New York Life ερεύνησε τα αρχεία της για να εντοπίσει όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής που εκδόθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν το 1915 σε άτομα ελληνικής καταγωγής. Η New York Life κατέβαλε τις παροχές για πολλά από αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ωστόσο, η New York Life δεν έλαβε αξιώσεις και συνεπώς δεν κατέβαλε παροχές ή την αξία σε μετρητά για ορισμένα από αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα οποία αναφέρονται ως "Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια".
Για να ενθαρρύνει τις αξιώσεις σχετικά με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια, η New York Life δημιούργησε το Πρόγραμμα Ελληνικών Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων Ζωής. Οι απόγονοι των ατόμων που ασφαλίστηκαν σύμφωνα με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια μπορεί να υποβάλουν αξιώσεις για παροχές.

Βήματα για την υποβολή μιας αξίωσης
1. Εξετάστε τον κατάλογο που περιέχει τα άτομα που ασφαλίστηκαν σύμφωνα με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια.
2. Προσδιορίστε αν συνδέεστε με κάποιο άτομο που περιέχεται στον κατάλογο.
3. Συμπληρώστε το έντυπο αξίωσης αν είστε απόγονος/απόγονη κάποιου ατόμου που περιέχεται στον κατάλογο.
4. Ακολουθήστε τις οδηγίες για υποβολή του συμπληρωμένου εντύπου αξίωσης, είτε ταχυδρομικώς είτε μέσω Internet, μέχρι την 28 Φεβρουαρίου 2009.

Το Greek Life Insurance Claim Board (Συμβούλιο Εξέτασης Αξιώσεων σε σχέση με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Ζωής) σε σχέση με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Ζωής αποτελείται από τρεις Ελληνοαμερικανούς που δεν είναι υπάλληλοι της New York Life ούτε συνδέονται με τη New York Life. Το Συμβούλιο Εξέτασης Αξιώσεων θα εξετάσει όλα τα στοιχεία που υποβάλλονται σε υποστήριξη μιας αξίωσης και θα αποφασίσει εάν η κάθε αξίωση πληροί τα κριτήρια αξιώσεων.
Το Συμβούλιο Εξέτασης Αξιώσεων θα εξετάσει όλες τις αξιώσεις που υποβάλλονται σε αυτό πριν την προθεσμία υποβολής αξιώσεων της 28ης Φεβρουαρίου 2009. Η απόφαση του Συμβουλίου Εξέτασης Αξιώσεων να πληρώσει μια αξίωση θα είναι οριστική.

Με ποιο τρόπο το Συμβούλιο θα αξιολογήσει τις αξιώσεις
Για να βοηθήσετε το Συμβούλιο Εξέτασης Αξιώσεων στην αξιολόγηση της αξίωσής σας, πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο αξίωσης όσο πιο πληρέστερα γίνεται. Πρέπει να υποβάλετε επίσης αντίγραφα τυχόν εγγράφων που υποστηρίζουν την αξίωσή σας στο Συμβούλιο Εξέτασης Αξιώσεων.
Για να ληφθεί υπόψη η αξίωση, το έντυπο αξίωσης και τα αντίγραφα όλων των υποστηρικτικών εγγράφων πρέπει να ταχυδρομηθούν ή να αποσταλούν με e-mail στο Συμβούλιο Εξέτασης Αξιώσεων μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2009. Οι αξιώσεις που θα ταχυδρομηθούν ή θα αποσταλούν με e-mail μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2009 ΔΕΝ θα ληφθούν υπόψη και δεν θα δικαιούνται παροχές.
Η αξίωσή σας πρέπει να βασίζεται σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο που περιέχεται στον κατάλογο των "Ελληνικών Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων".

Πληρωμή των αξιώσεων
Το Συμβούλιο Εξέτασης Αξιώσεων θα εξετάσει όλες τις αξιώσεις μετά την προθεσμία της 28 Φεβρουαρίου 2009.
Το Συμβούλιο Εξέτασης Αξιώσεων δεν θα διανείμει τυχόν έσοδα από ασφαλιστήρια συμβόλαια πριν εξεταστούν όλες οι αξιώσεις και αποφασιστεί αν είναι έγκυρες ή όχι.
Το ποσό που θα καταβληθεί για κάθε εγκεκριμένη αξίωση, θα εξαρτηθεί από το ποσό ασφάλισης που παρέχεται από το Ελληνικό Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο. Τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια αποτιμώνται σε Γαλλικά Φράγκα ή σε Λίρες Αγγλίας. Το ποσό της ασφάλισης θα μετατραπεί σε Δολάρια ΗΠΑ με ισοτιμία 1 Γαλλικό Φράγκο = 2,17 Δολάρια ΗΠΑ ή 1 Λίρα Αγγλίας = 24,96 Δολάρια ΗΠΑ, όπως ισχύει.
Το Συμβούλιο Εξέτασης Αξιώσεων θα σας ενημερώσει αν έχει ληφθεί απόφαση για την αξίωσή σας. Είναι σημαντικό να ενημερώσετε το Συμβούλιο Εξέτασης Αξιώσεων αν αλλάξετε διεύθυνση και να παρέχετε τη νέα ταχυδρομική σας διεύθυνση ή διεύθυνση e-mail".

ΠΗΓΗ www.kosmosnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: