Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Αρχές Μαΐου το σ/ν για τη ρύθμιση οφειλών νοικοκυριών προς τράπεζες - Νέα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ

Στις αρχές Μαΐου αναμένεται να κατατεθεί το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου, που θα ρυθμίζει τις οφειλές των ελληνικών νοικοκυριών προς τις τράπεζες, ενώ μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα θα "τρέξουν" δύο νέα προγράμματα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), με έμφαση στην ενίσχυση της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων. Παράλληλα, εντός Απριλίου θα μπορούν οι επιχειρηματίες να υποβάλλουν αιτήσεις για τη λήψη των νέων χαμηλότοκων δανείων με εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ.

Στις παραπάνω ανακοινώσεις προέβησαν αντίστοιχα ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Σπυράκος και ο πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ, κ. Αλέξανδρος Παπαρσένος, σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον κ.Σπυράκο, το νομοσχέδιο για τις οφειλές των νοικοκυριών, που αναμένεται να απεγκλωβίσει από την υπερχρέωση χιλιάδες δανειολήπτες, περιμένει πλέον την τελική γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να μπει στην αφετηρία.

Οσον αφορά τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, το αργότερο από τις 26 Απριλίου θα μπορούν οι επιχειρήσεις να υποβάλλουν αιτήσεις για τη λήψη των νέων χαμηλότοκων δανείων, με εγγύηση του Ταμείου, που τούς δίνουν τη δυνατότητα κάλυψης φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών κ.α.

Ο κ. Παπαρσένος έκανε ακόμη γνωστό ότι το Ταμείο βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία ειδικού προγράμματος για τον αγροτικό κόσμο.

Το ΒΕΘ ζήτησε να παραταθεί μέχρι 31/5 η (εκπνέουσα στις 15/4) προθεσμία υποβολής αιτήσεων προς τις τράπεζες, για την υπαγωγή επιχειρήσεων στο σχέδιο ρύθμισης οφειλών προς πιστωτικά ιδρύματα. Το αίτημα κατατέθηκε τόσο στους δύο ομιλητές της εκδήλωσης, όσο και -δι' επιστολής- στην υπουργό Οικονομίας, κυρία Λούκα Κατσέλη.

Αναφερόμενος σε καταγγελίες επιχειρηματιών, ότι υπήρξαν περιπτώσεις τραπεζών, που δεν δέχτηκαν να παραλάβουν τις αιτήσεις τους, ο κ.Σπυράκος τόνισε: «Κάποιες τράπεζες άργησαν να ενημερωθούν. Ωστόσο, αν χρειαστεί, σε περιπτώσεις άρνησης παραλαβής των αιτήσεων δεν αποκλείεται να επιβληθούν και κυρώσεις».
Κέρδος online 13/4/2010 15:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: