Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Άδεια παραμονής για ένα χρόνο πήραν οι μετανάστες της Υπατίας

Άδεια παραμονής για ένα χρόνο πήραν οι μετανάστες της Υπατίας

Ένα βήμα πίσω έκανε η κυβέρνηση στο ζήτημα των μεταναστών – απεργών πείνας της Υπατίας, που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στην Ελλάδα για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα.
Παρά τις παλαιότερες ρητές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα απελαθεί κανένας από τους μετανάστες απεργούς πείνας για ένα χρόνο.
Ο κ. Καστανίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ επανέλαβε ότι η μόνη διέξοδος είναι να υπαχθούν σε καθεστώς ανοχής, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να γίνει διάλογος προκειμένου να εξεταστούν τα αιτήματά τους.
«Η κυβέρνηση δεν θέλει να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή. Προτείνουμε μία συμβιβαστική λύση» τόνισε ο κ. Καστανίδης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τους μετανάστες να έλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση, ενώ στο αίτημα της κ. Παπαρήγα για νομιμοποίησή τους είπε ότι πρόκειται για «άστοχες συζητήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: