Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: " 8 του Μάρτη , ημέρα αγώνα για την γυναίκα της Ελλάδος "

Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), η 8 του Μάρτη, είναι μια μέρα ουσίας, μια μέρα σταθμός, αλλά και για όλες εμάς, μια μέρα ξεχωριστή, που έρχεται να αφυπνίσει περισσότερο τις συνειδήσεις μας, για τους αγώνες που μας περιμένουν που είναι αγώνες σκληροί, πρωτόγνωροι,ισοπεδωτικοί.
σκληροί.πρωτόγνωροι.ισοπεδωτικοί.Σήμερα ,στην εποχή της οικονομικής κρίσης, της επιβολής του μνημονίου και της επικαιροποίησης του στην Χώρα μας, με τα γνωστά επακόλουθά του , ( περικοπές μισθών και συντάξεων, δραστικές μειώσεις των κρατικών δαπανών, βίαιες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στην κοινωνική ασφάλιση, ιδιωτικοποιήσεις των κοινωφελών επιχειρήσεων ( ΟΣΕ, ΔΕΗ ) ,σημαδεύουν τη ζωή όλων των εργαζόμενων της χώρας μας, και ιδιαίτερα την Ζωή της Ελληνίδας.Η 8η Μαρτίου, αποχτά ιδιαίτερο νόημα καθώς , είναι μέρα περισυλλογής , επαγρύπνησης και αγώνα γιατί πολλές γυναικείες κατακτήσεις ισοπεδώνονται.

-Σήμερα ,σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η γυναικεία ανεργία εκτινάχτηκε στο 17 % ,με αποτέλεσμα η βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη, να σημειώνει ότι όσο αφορά τις γυναίκες δεν υπάρχει δίκτυο Προστασίας. Πρώτη φορά η ανεργία έχει φθάσει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο σε περίοδο δημοκρατίας και ειρήνης στην Χώρα μας ,γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ανεργία είναι γένους " θηλυκού".
- Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στις γυναίκες .
-Δραματική .στις μέρες μας είναι αύξηση των απολύσεων λόγω εγκυμοσύνης και μητρότητας ,που δεν καταχωρούνται σε καμία στατική, διότι "βαφτίζονται" ως οικειοθελείς αποχωρήσεις"ενώ στην πραγματικότητα , είναι απολύσεις!
- Η ελαστική απασχόληση νομιμοποιήθηκε και μαζί με τη μαύρη εργασία αποτελούν τις κύριες μορφές απασχόλησης.
- Η ιδιωτικοποίηση της παιδείας, υγείας και πρόνοιας βαθαίνουν την ανισοτιμία των γυναικών.
Σήμερα και με αφορμή την 8η Μαρτίου, "Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας" η γυναίκα της Ελλάδος,έχει χάσει την ισορροπία της, την οικονομική της ισορροπία, την οικογενειακή της ισορροπία, την προσωπική της ισορροπία.Οι ρόλοι της, βάλλονται από παντού και όπως και η ίδια, εκείνο που αισθάνεται είναι η πίεση της ανταπόκρισης των ρόλων της. Εκείνη ,σε όλα αυτά προσπαθεί να αντισταθεί , να σταθεί όρθια , να φωνάξει, να διεκδικήσει ,να αμυνθεί και το μόνο που βγάζει είναι θυμός, είναι αγανάκτηση, για εκείνα που τις ήρθαν αναπάντεχα και την χάλασαν.

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ως Κοινωνική Οργάνωση ,που μάχεται για τα δικαιώματα των πολιτών και καθημερινά υποδέχεται δεκάδες καταναλωτές για στήριξη των προβλημάτων τους ,μέσα από τους τομείς που διαχειρίζεται, καλεί την πολιτεία, "να προστατεύσει την γυναίκα ", γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή γυναίκα της Ελλάδος ,απορρέουν από την πολιτική της παρούσης Κυβέρνησης ,είναι θέμα "μείζον πολιτικό" την καλεί, να μεριμνήσει στην εφαρμογή του Συντάγματος και στους Νόμους του Κράτους, να σταματήσει την ανατρεπτική κοινωνική ισορροπία, που θύματα έχει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μεταξύ αυτών και την γυναίκα, να στηρίξει τους πολλαπλούς ρόλους της, (την γυναίκα μητέρα, την γυναίκα σύζυγο, την γυναίκα εργαζόμενη,)ώστε η γυναίκα να τύχει της Κρατικής Προστασίας που δικαιούται, σαν ισότιμος πολίτης μιας πολιτείας ,που έχει θεσμοθετήσει θεσμούς ίσους, προς όλους τους πολίτες της.


Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35

Δεν υπάρχουν σχόλια: