Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΤΙΜΑ Ο ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


 Σε 69 Επιχειρήσεις επέβαλλε πρόστιμα ο ΕΦΕΤ, μεταξύ ατών και στην Κρήτη.
Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που εδρεύει στην Κανάρη 9 στηνΑθήνα, διότι στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα της επιχείρησης που βρίσκεται στην Ανδρέα Παπανδρέου 22 στην Αμμουδάρα Γαζίου στο Ηράκλειο, διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
-κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (παγωτά (88 τεμάχια οικογενειακού παγωτού και 32 τεμάχια ατομικού) που συντηρούνταν σε ακατάλληλες θερμοκρασίες και εμφάνιζαν μη κανονικούς οργανοληπτικούς χαρακτήρες) τα οποία κατασχέθηκαν
48.Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που εδρεύει στην Κανάρη 9 στηνΑθήνα, διότι στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα της επιχείρησης που βρίσκεται στην Λεωφ. Κνωσσού 86 & Αλεξανδρείας στο Ηράκλειο, διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
-κατοχή τροφίμων με υπέρβαση του χρόνου ελάχιστης διατηρησιμότητας τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
49.Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο ξενοδοχείου με την επωνυμία ΜΕΓΑΡΟ ΦΥΤΑΚΗ ΠΛΑΖΑ Α.Ε. που εδρεύει στην Μποφώρ 9 στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
-ελλείψεις στην υποδομή, στον εξοπλισμό και στις διαδικασίες που ακολουθούνται από την επιχείρηση
-μη τήρηση αρχείων και διαδικασιών βάση των αρχών του HACCP
Σημειώνεται, ότι ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: