Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Θερινές εκπτώσεις

ekptoseis1Από: Ελένη Φουντουλάκη Δημοσιεύθηκε στις: 09-07-2011
Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεων την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουλίου και στα Χανιά με τους εμπόρους να ευελπιστούν σε ανάκαμψη της αγοράς.
Ωστόσο πολλά εμπορικά καταστήματα της πόλης έχουν προχωρήσει ήδη σε προσφορές που φτάνουν το 30%. Την ίδια ώρα την προσοχή των καταναλωτών για πιθανές παγίδες των εκπτώσεων εφιστά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που υπογράφει η πρόεδρός, της κα Ιωάννα Μελάκη: 'Με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων, θερινής περιόδου, από 15 τρέχοντος μηνός, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ώστε να αποφύγουν τις "πρακτικές" που και τα οικονομικά συμφέροντά τους θα βλάψουν αλλά και την ψυχολογική διάθεσή τους θα αλλάξουν".
Συγκεκριμένα , στις οδηγίες της προς τους καταναλωτές η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. αναφέρει:
- Πρώτο και βασικό μέλημα κάθε καταναλωτή είναι η σωστή έρευνα αγοράς "Εκπτώσεις στις τιμές δεν σημαίνει και εκπτώσεις στην ποιότητα και κυρίως στην ασφάλεια, σ? αυτό δεν δίνουμε καμία ανοχή".
- Προγραμματίζουμε τις αγορές μας, με προτεραιότητα τις ανάγκες μας. Αποφεύγουμε να ψωνίσουμε με τη λογική του φθηνού προϊόντος μόνο, αλλά με γνώμονα την ποιότητα ψάχνουμε για τις καλύτερες τιμές. Δεν ξεχνούμε ότι οι τιμές είναι ελεύθερες και δεν υπάρχει αγορανομικός έλεγχος για το ύψος της τιμής του προϊόντος.
- Προσοχή στα υψηλά ποσοστά έκπτωσης που αναγράφονται στις βιτρίνες με μεγάλους αριθμούς κ.ά.
Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.), καλεί τους καταναλωτές αν διαπιστώσουν ότι οι εκπτώσεις είναι πλασματικές, παραπλανητικές ή ανακριβείς ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποιότητα των προσφερομένων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση να το καταγγείλουν στα τηλέφωνα 2821092666 και 2821092306.
Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: