Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.)

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων είναι ειδική αυτοτελής Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με αποστολή τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη εγκλημάτων που μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τελεί υπό την εποπτεία αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών, ενώ παράλληλα εποπτεύεται από τη Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1999 με το ν. 2713/1999 και διέπεται στη λειτουργία της από ειδικό θεσμικό πλαίσιο.

Στο πεδίο δράσης της περιλαμβάνονται :

*
Εγκλήματα του Ποινικού κώδικα που διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά αστυνομικοί όλων των βαθμών, συνοριακοί φύλακες και ειδικοί φρουροί, καθώς και όσα εγκλήματα περιλαμβάνονται στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα παίγνια, τα όπλα, τις αρχαιότητες, τη λαθρεμπορία και τους αλλοδαπούς.
*
Τα εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα καθώς και αυτά που προβλέπονται στο άρθρο δεύτερο, τέταρτο και πέμπτο του Ν. 3666/2008 (ΦΕΚ 105 Α) που διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και υπάλληλοι ή αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνών Οργανισμών που δραστηροποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια.
*
Η παραλαβή και ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του αστυνομικού προσωπικού, των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών και των συζύγων αυτών.

Η τοπική αρμοδιότητα

Η τοπική αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων εκτείνεται σε όλη την επικράτεια και έχει έδρα το Νομό Αττικής.

Παράρτημα της Υπηρεσίας λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα, με έδρα το Νομό Θεσσαλονίκης, η οποία ονομάζεται «Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: