Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Καταγγελία για παράνομη είσπραξη χρηματικού ποσού

Συντάκτης / NextDeal
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 12:41Καταγγελία για παράνομη είσπραξη χρηματικού ποσού
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ) έλαβε και δημοσιοποίησε επώνυμη και ενυπόγραφη καταγγελία καταναλώτριας από το Ηράκλειο Κρήτης η οποία καταγγέλλει ότι γιατρός συμβεβλημένος με το Δημόσιο (ΟΠΑΔ) απαίτησε και εισέπραξε χρηματικό ποσό για εξέταση των παιδιών της ασφαλισμένα στην ασφάλεια του Δημοσίου. Συγκεκριμένα: "Η καταγγελία από την παθούσα έχει σταλεί και στον ΟΠΑΔ Ηρακλείου Κρήτης για τα περαιτέρω. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ αυτή την ιατρική πρακτική την εκθέτει Δημόσια και καλεί τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί, να μην δίνουν χρήματα σε γιατρούς συμβεβλημένους με το Δημόσιο, διότι η δαπάνη αυτή δεν πληρώνεται από τον ΟΠΑΔ. Σε περιπτώσεις όμοιας συμπεριφοράς οι καταναλωτές θα πρέπει να το καταγγέλλουν άμεσα στον ΟΠΑΔ αλλά και στις Ενώσεις Καταναλωτών Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της καταναλώτριας η γιατρός ήταν και διπλοθεσίτης καθώς είχε σύμβαση και με το ΙΚΑ. Στην αντίδραση της καταναλώτριας για την παράνομη απαίτηση η γιατρός της δήλωσε οτι: "εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας" και αιτιολογώντας την απαίτησή
της είπε στην καταναλώτρια ότι "δεν είμαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος" αλλά απλά έχω μία σύμβαση με το δημόσιο και ότι το δημόσιο είχε να την πληρώσει εδώ και 14 μήνες.


Στην καταγγελία της η καταναλώτρια επιπλέον αναφέρει:

1. To όνομα της γιατρού συμπεριλαμβάνεται στους ιατρικούς καταλόγους των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με το Δημόσιο
2. Σε καμία στιγμή της εξέτασης δεν μας είπε ότι δεν εξετάζει ασφαλισμένους του Δημοσίου με χρήση των βιβλιαρίων τους.


Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών διότι παντού ελοχεύουν οι καιροσκόποι και οι κερδοσκόποι. Για ενημέρωση επί των δικαιωμάτων των καταναλωτών και για καταγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ 2821092666 και 2821092306".

Δεν υπάρχουν σχόλια: