Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Προσοχή! Δηλητηριώδη λεμόνια Αργεντινής κατακλύζουν την ελληνική αγορά!

  • 134
     


lemonia 300x225 Προσοχή! Δηλητηριώδη λεμόνια Αργεντινής κατακλύζουν την ελληνική αγορά!Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια Αργεντινής που είναι ψεκασμένα με την τοξική ουσία “tiabendazole” που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα όπως αποδείχτηκε μετά από πειράματα, και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο.
Μάλιστα το Αγγλικό Wikipedia χαρακτηρίζει την δραστική ουσία ‘tiabendazole’ ως ναρκωτικό. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα… σουρωτήρι με ανύπαρκτους ελέγχους, και ένα ΕΦΕΤ στην Κρήτη που φαίνεται για άλλη μια φορά να έχει πιαστεί στον ύπνο!
Στο ψυγείο με τα κηπευτικά όπου πωλούνται τα λεμόνια δηλητήριο από την Αργεντινή και μάλιστα σε τιμή… 1,96 ευρώ το κιλό, υπάρχει η ταμπελίτσα που προειδοποιεί χαρακτηριστικά με κεφαλαία γράμματα τους υποψήφιους καταναλωτές οι οποίοι καλούνται μάλλον να αναλάβουν και το σχετικό ρίσκο:
«ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΕ TIABENDAZOLE (ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ). ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ»…
Βεβαίως το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μάλλον φαίνεται να σέβεται τους πελάτες του, και ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή για τον κίνδυνο που διατρέχει στην περίπτωση που προμηθευτεί τα λεμόνια αυτά και τον προειδοποιεί να μην κάνει χρήση της φλούδας, όπως για παράδειγμα για την παρασκευή ενός γλυκού με χρήση δηλαδή ξύσματος.
Τι γίνεται όμως με τις ανεξέλεγκτες ποσότητες λεμονιών Αργεντινής που διατίθενται στις λαϊκές αγορές της χώρας, και τα σούπερ μάρκετ, όπου και δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες προειδοποιήσεις; Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας καταναλωτής ενήλικος ή ανήλικος καταναλώσει την φλούδα δηλητήριο κάτι που συνηθίζεται ευρέως στην χώρα μας.
Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να διατίθενται ανεξέλεγκτα εισαγόμενα νωπά προϊόντα ψεκασμένα με χημικά, ενώ δεν έχει γίνει κανένας επιστημονικός έλεγχος για την προστασία του καταναλωτή.
Πώς είναι δυνατόν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί -όπως είναι ο ΕΦΕΤ παράρτημα του οποίου υπάρχει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο- να πιάνονται για άλλη μια φορά κυριολεκτικά στον ύπνο; Για όλα αυτά περιμένουμε σχετικές απαντήσεις και μάλιστα … πειστικές.

Troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: