Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

" ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ "

  Γραφει η Ιωάννα Μελάκη
Δημοσιογράφος Κοιν.Ρεπορτάζ

 Σημαντικό εργαλείο που έχει μείνει στις Τράπεζες είναι η καλλιέργεια φόβου

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ

Είναι το αίσθημα εκείνο που όταν μας κυριεύει. παύουν να λειτουργούν οι χαροποιές μας αισθήσεις, είναι το αίσθημα εκείνο ,που μας κάνει να ψάχνουμε λύσεις για να ξεφύγουμε από αυτό, και γύρω μας ορθώνονται λύσεις που απλώς "μπαλώνουν " το πρόβλημα δεν το θεραπεύουν .Είναι ακόμα το πρώτο βήμα που χρησιμοποιούν σήμερα οι Τραπεζικές Α.Ε ,είτε κατευθείαν οι ίδιες είτε μέσω των συνεργατών τους "Εισπρακτικές Εταιρείες" για να μας περάσουν τα ποιο δυσάρεστα π.χ ότι εάν δεν πάμε τάχιστα κάποια χρήματα θα προβούν σε κατάσχεση του σπιτιού μας κ.λ.π δηλ. μας κάνουν τέτοια πλύση εγκεφάλου που πραγματικά η προσταγή τους  αρχίζει να γίνεται βίωμα μας και περνάει το "μήνυμα¨ τους  πως  εάν δεν ανταποκριθούμε στο δικό τους πρόσταγμα θα επέλθει η καταστροφή σε μας.
Τα πράγματα δεν είναι έτσι και εμείς οφείλουμε από την αρχή  αυτή την απειλή να την διαχειριστούμε διαφορετικά,οικονομοτεχνικά και όχι ιδεατά.

ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΊΤΕ  Ο ΦΌΒΟΣ

Σε πολίτες με ευαισθησία, σε πολίτες αδύναμους συναισθηματικά, σε πολίτες μη γνώστες του αντικειμένου.
  Το υποκείμενο είναι εκείνο που πλήττεται,σαυτόν κατευθύνονται οι απειλές ,αλλά εκείνο ως αδύνατο ον ψάχνει να τις μεταβιβάσει σε αφορμές και αιτίες, για να ξεφύγει από την προσωπική πίεση και να δημιουργήσει σύννεφα οικογενειακής αλλά και κοινωνικής ενοχής.

Ηνομοθεσία ορίζει ως ακατάσχετο και προστατεύει το ποσό του μισθού ή της σύνταξης που κατατίθεται σε λογαριασμό μισθοδοσίας μέχρι το ύψος του ενός μισθού ή σύνταξης (άρθρο 982 παρ. 3 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας), ενώ δεν επιτρέπει -ούτε με συμφωνία- τον συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων με ακατάσχετες απαιτήσεις (άρθρα 451, 464 Αστικού Κώδικα).

Τούτο προκειμένου να προστατεύεται ένα ελάχιστο εισόδημα, το οποίο είναι απαραίτητο για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών του οφειλέτη.

Κατά συνέπεια οι όροι που προβλέπουν τον συμψηφισμό των απαιτήσεων των τραπεζών με το ποσό του τελευταίου μισθού ή σύνταξης που κατατέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό είναι παράνομοι και καταχρηστικοί και οι τράπεζες που έκαναν χρήση αυτών ζημιώσανε παρανόμως τους καταναλωτές.

Για τους ίδιους λόγους απαγορεύεται και η ανέκκλητη εξουσιοδότηση για την ανάληψη από το
λογαριασμό μισθοδοσίας (όλου ή μέρους) του τελευταίου μισθού ή σύνταξης για την εξόφληση δόσεων δανείου προς τα πιστωτικά ιδρύματα.
Αυτά για να ξέρει ο δανειολήπτης ότι ο δανειστής του ,δεν είναι εκείνος που μπορει εξωσυμβατικά να κινείται χωρίς την συναίνεση του δανειζομένου, αλλά και ο δανειζόμενος δεν θα πρέπει ούτε να δέχεται καμία πίεση ούτε ψυχολογική, ούτε λεκτική μα προπάντων συμβατική.Η κάθε Τραπεζική εταιρεία, δεν είναι η κιβωτός της Νομοθεσίας, είναι επιχείρηση που μέσα από τους στόχους και τους σκοπούς της είναι η δική της ανέλιξη, η δική της επιβίωση, το δικό της κέρδος, ας το καταλάβει ο κάθε ταλαίπωρος χρεωμένος πολίτης, ότι το δικό του δικαίωμα και συμφέρον εκείνος πρέπει να το προστατεύει και να το διεκδικεί είτε μόνος είτε οργανωμένος μέσω από τις Ενώσεις Καταναλωτών.

Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΉΣ ΈΧΕΙ ΝΟΜΙΚΆ ΘΕΣΜΙΚΆ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΟΦΕΊΛΕΙ  ΝΑ ΤΑ  ΔΙΕΚΔΙΚΕΊ

Καταναλωτή ,έχεις δικαιώματα !!! ο φόβος είναι "ταφόπλακα "στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων σου.
Καταναλωτή, ξέφυγε από τον φόβο, πάρε  "όπλο"  σου την γνώση  και δώσε την μάχη σου.
Καταναλωτή ,μόνος σου δεν είσαι , έχεις την "κιβωτό σου"  μη φοβάσαι  προχώρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: