Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τραπεζικοί υπάλληλοι εκβιαστές!


11.10.2012
Σωρεία καταγγελιών για σκληρές μεθόδους τραπεζικών ομίλων έναντι δανειοληπτών που οφείλουν χρήματα δέχονται το τελευταίο διάστημα οι ενώσεις προστασίας καταναλωτών που λειτουργούν στην Ελλάδα. Οπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι των ενώσεων, σε αρκετές περιπτώσεις, προκειμένου να εισπράξουν τα οφειλόμενα, οι τράπεζες προβαίνουν ακόμη και σε εκβιαστικές ενέργειες που εμπίπτουν σε άρθρα του ποινικού κώδικα.

Το ζήτημα επανέφερε στην επικαιρότητα η συγκλονιστική καταγγελία μιας άνεργης δανειολήπτριας από τα Χανιά, η οποία υποστηρίζει ότι στελέχη της τράπεζας την εκβίασαν και έφτασαν στο σημείο να την απειλήσουν, ζώνοντας με κορδέλες κατάσχεσης το σπίτι της (!), που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο. Η καταγγέλλουσα τόνισε συγκεκριμένα ότι αρχικά υπάλληλος της τράπεζας την επισκέφθηκε στο σπίτι της και απαίτησε «εδώ και τώρα την ολική αποπληρωμή της οφειλής» που είχε. Παρότι του εξήγησε ότι είναι άνεργη, διαζευγμένη και μητέρα τριών παιδιών -ένα εκ των οποίων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας- και ότι αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, ο υπάλληλος της διεμήνυσε ότι θα προβεί σε κατάσχεση του σπιτιού της, όπως δηλώνει η ίδια. Την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ίδιος υπάλληλος μετέβη εκ νέου στο σπίτι της: «Τοποθέτησε ερυθρόλευκες ταινίες δημοσίων έργων, διαβεβαιώνοντάς με ότι η περιουσία μου από σήμερα κατάσχεται», ενώ της πρότεινε να δανειστεί χρήματα από συγγενείς και φίλους.

Τρομοκρατημένη η γυναίκα πήγε στο υποκατάστημα της τράπεζας στα Χανιά και ζήτησε να δει τη διευθύντρια, η οποία «με αγριότητα και έντονο ύφος κτυπούσε με τα χέρια της το γραφείο της και με απειλούσε ότι, αν δεν βρω τα χρήματα άμεσα, θα γίνει κατάσχεση». Η δανειολήπτρια, που δεν λαμβάνει διατροφή από τον σύζυγο, καθώς είναι και εκείνος άνεργος, στράφηκε τότε στην Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. «Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ενέργειες ποινικά κολάσιμες. Η γυναίκα εκβιάστηκε, διασύρθηκε στη γειτονιά και στο περιβάλλον της, ενώ διαταράχθηκε η οικογενειακή της γαλήνη» εξηγεί μιλώντας στη «δημοκρατία» η κυρία Ιωάννα Μελάκη, πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. «Οταν οι τράπεζες σύρονται στα δικαστήρια, συνήθως επιρρίπτουν τις ευθύνες στον εκάστοτε υπάλληλό τους που δήθεν επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο. Τώρα όμως υπάρχει εμπλοκή της διευθύντριας, την οποία ως Ενωση έχουμε ζητήσει να συναντήσουμε. Εμείς ενημερώσαμε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και θα σταθούμε στο πλευρό της μέχρι τέλους» καταλήγει η κυρία Μελάκη.


Κώστας Καντούνης
Πηγή   Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: