Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Έρχονται οι εκπτώσεις, επίσημη πρεμιέρα η 15η Ιανουαρίου

Η Ένωσή μας [Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.],θέλοντας να συμβάλλει στην σωστή διαχείριση του θεσμού των εκπτώσεων, και για ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών, παραθέτει οδηγίες και εφιστά την προσοχή τους.
Σύμφωνα με το Ν.3357/14.5.2007 οι εκπτώσεις ξεκινούν σε όλη την χώρα στις 15/1/2011-28/2/2011
Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις πρόνοιες της νομοθεσίας, οι ρυθμίσεις για τις περιόδους των εκπτώσεων αφορούν μόνο τα είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού και τα έπιπλα. «Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων μπορούν ελεύθερα να προσφέρονται σε τιμές εκπτώσεων σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο»,
Η Οικονομική κρίση που έπληξε περισσότερο καταναλωτές μισθωτούς ,συνταξιούχους, τους απομάκρυνε από αγορές προϊόντων που την περίοδο των εκπτώσεων έχουν την τιμητική τους, καιρός λοιπόν είναι τώρα να κάνουμε τις αγορές μας με "καλές τιμές" αλλά με αυτοσυγκράτηση αυξημένο βαθμό αυτοελέγχου και περισυλλογής, αφού λάβουμε υπόψη μας τα έσοδά μας και τα προ υπολογιζόμενα έξοδα μας.

ΣΩΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

-Κάνουμε έρευνα αγοράς ΤΩΡΑ

-Εντοπίζουμε τα είδη που επιθυμούμε να αγοράσουμε και καταγράφουμε τις τιμές.

-Οι τιμές είναι ελεύθερες, την τιμή του προϊόντος την γνωρίζει μόνο, ο επιχειρηματίας και ΕΣΥ συνάδελφε καταναλωτή, είσαι ο μόνος που μπορείς να την ελέγξεις, εάν βέβαια την έχεις καταγράψει, ΠΡΙΝ δηλαδή ΤΩΡΑ.

-Ερεύνησε προσεχτικά την βιτρίνα με τα είδη και τις αντίστοιχες τιμές και εάν μετά την έναρξη των εκπτώσεων δεις μια διαφορετική βιτρίνα, με άλλα είδη, υποπτεύσου, απόφυγε τις αγορές σου, μη πέσεις σε παραπλάνηση είναι τέχνασμα, φυλάξου.
Καταγγείλετέ το στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων αλλά και στους Εμπορικούς Συλλόγους, της περιοχής σου.

-Κατά την διάρκεια των εκπτώσεων είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλών τιμών (παλαιάς τιμής- νέας τιμής) σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στην βιτρίνα του καταστήματος.

-Εάν η επιχείρηση χρησιμοποιεί ποσοστά(%) για έκπτωση, τα ποσοστά θα πρέπει να είναι συγκεκριμένα ως προς το είδος ή κατηγορία των ειδών..

-Η ένδειξη (έως....... ), είναι παραπλανητική, βάσει νομοθεσίας αν την συναντήσετε προσπαθήστε να ερευνήσετε που αναφέρετε , αποφύγετε τις αγορές σας.

-Αγοράζουμε είδη που έχουμε ανάγκη άμεσα,αφού έχουμε κάνει την έρευνα τιμής και ποιότητας.

-Να ξέρουμε ότι και στην διάρκεια των εκπτώσεων ισχύει το δικαίωμα της υπαναχώρησης, όταν το προϊόν είναι ελαττωματικό.
-Παίρνουμε πάντα απόδειξη αγοράς, των προϊόντων που αγοράσαμε αλλά και κάρτα αλλαγής.
Η Ε.Π.Κ ΧΑΝ θα δέχεται παράπονα - καταγγελίες καθ όλη την διάρκεια των εκπτώσεων στην Δ/ση μας που είναι ΠΛ. 1866 ΑΡ.2 και στο τηλέφωνο 2821092666

Η Πρόεδρος
Της  Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: