Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

"Έβαλε χέρι" στον τραπεζικό λογαριασμό της 25.01.2011 Για αυθαίρετη χρέωση του τραπεζικού της λογαριασμού κατηγορεί την τράπεζα Πειραιώς η τοπική εταιρεία "Οργανο τεχνική Α.Ε.", η οποία αν και διαμαρτυρήθηκε εγγράφως αντιμετώπισε τη "σιωπή" από την πλευρά της τράπεζας. Συγκεκριμένα, η "Οργανοτεχνική Α.Ε." διαπίστωσε ότι στην κίνηση του λογαριασμού της υπήρχε μία χρέωση ύψους 30 ευρώ, με την αιτιολογία: "έξοδα άτοκων λογαριασμών", από τις 22 Δεκεμβρίου 2010. Στην επιστολή που έστειλε προς το υποκατάστημα της τράπεζας στην Καβάλα διαμαρτύρονταν για την αυθαίρετη και μονομερή (χωρίς την άδεια της) ενέργεια της τράπεζας και απαιτούσε την αποκατάσταση της αυθαιρεσίας αυτής εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Αναλυτικά η επιστολή της "Οργανοτεχνικής Α.Ε." έχει ως εξής: "Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι στην κίνηση του λογαριασμού εμφανίζεται χρέωση ύψους 30 ευρώ, με την αιτιολογία έξοδα άτοκων λογαριασμών από 22/12/2010. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τράπεζα "έβαλε χέρι" στο λογαριασμό μας αυθαίρετα, μονομερώς και χωρίς την άδεια μας. Όπως γνωρίζετε, η πράξη αυτή, ανεξάρτητα με το ύψος του ποσού, χαρακτηρίζεται ως υπεξαίρεση. Για το λόγο αυτό, απαιτούμε την αποκατάσταση της αυθαιρεσίας σας σε εύλογο χρονικό διάστημα και πάντως όχι αργότερα από μία εβδομάδα από τη λήψη της παρούσης, με παράλληλη έγγραφη ενημέρωση μας. Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθείτε, σας γνωρίζουμε ότι θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κοινοποιήσουμε την αυθαίρετη πράξη σας όπου θεωρούμε σκόπιμο και να απευθυνθούμε σε οργανισμούς προστασίας των καταναλωτών και των συναλλασσόμενων με τράπεζες". Η τράπεζα, ωστόσο, δεν απάντησε στην επιστολή, αλλά ούτε αποκατάστησε την αυθαιρεσία που κατηγορείται ότι διέπραξε.

"Έβαλε χέρι" στον τραπεζικό λογαριασμό της

25.01.2011
Για αυθαίρετη χρέωση του τραπεζικού της λογαριασμού κατηγορεί την τράπεζα Πειραιώς η τοπική εταιρεία "Οργανο τεχνική Α.Ε.", η οποία αν και διαμαρτυρήθηκε εγγράφως αντιμετώπισε τη "σιωπή" από την πλευρά της τράπεζας. Συγκεκριμένα, η "Οργανοτεχνική Α.Ε." διαπίστωσε ότι στην κίνηση του λογαριασμού της υπήρχε μία χρέωση ύψους 30 ευρώ, με την αιτιολογία: "έξοδα άτοκων λογαριασμών", από τις 22 Δεκεμβρίου 2010. Στην επιστολή που έστειλε προς το υποκατάστημα της τράπεζας στην Καβάλα διαμαρτύρονταν για την αυθαίρετη και μονομερή (χωρίς την άδεια της) ενέργεια της τράπεζας και απαιτούσε την αποκατάσταση της αυθαιρεσίας αυτής εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Αναλυτικά η επιστολή της "Οργανοτεχνικής Α.Ε." έχει ως εξής: "Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι στην κίνηση του λογαριασμού εμφανίζεται χρέωση ύψους 30 ευρώ, με την αιτιολογία έξοδα άτοκων λογαριασμών από 22/12/2010. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τράπεζα "έβαλε χέρι" στο λογαριασμό μας αυθαίρετα, μονομερώς και χωρίς την άδεια μας. Όπως γνωρίζετε, η πράξη αυτή, ανεξάρτητα με το ύψος του ποσού, χαρακτηρίζεται ως υπεξαίρεση. Για το λόγο αυτό, απαιτούμε την αποκατάσταση της αυθαιρεσίας σας σε εύλογο χρονικό διάστημα και πάντως όχι αργότερα από μία εβδομάδα από τη λήψη της παρούσης, με παράλληλη έγγραφη ενημέρωση μας. Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθείτε, σας γνωρίζουμε ότι θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κοινοποιήσουμε την αυθαίρετη πράξη σας όπου θεωρούμε σκόπιμο και να απευθυνθούμε σε οργανισμούς προστασίας των καταναλωτών και των συναλλασσόμενων με τράπεζες". Η τράπεζα, ωστόσο, δεν απάντησε στην επιστολή, αλλά ούτε αποκατάστησε την αυθαιρεσία που κατηγορείται ότι διέπραξε.
www.k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: