Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ στην υποβάθμιση της υγείας των πολιτών

Συντάκτης / NextDeal
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 09:24

Με το σύνθημα "ΟΧΙ στην υποβάθμιση της υγείας των πολιτών" η΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων συμπαρίσταται στην  Πανελλαδική Πανιατρική Απεργία σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ενάντια στο νέο Νομοσχέδιο του Υ.Υ.Κ.Α που έχει προκηρυχθεί και με ανακοίνωσή της την οποία δημοσιεύει ακολούθως το www.nextdeal.gr δηλώνει ότι όχι μόνο είναι ενάντια στο νέο Νομοσχέδιο του Υ.Υ.Κ.Α. το οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει υποβαθμίζει την υγεία των πολιτών, αλλά είναι και ενάντια στις πρακτικές εκείνες που έχουν αποδυναμώσει την υγεία των καταναλωτών με μη ασφαλή τρόφιμα, με ανεπάρκεια ελεγκτικού μηχανισμού στα είδη βιοτικής ανάγκης, με ανεπαρκή ενημέρωση σε ενεκίψαντες διατροφικές κρίσεις, με αποδυνάμωση της δημόσιας αλλά και γενικότερα της ιατρικής φροντίδας των καταναλωτών, αφού υπάρχει μείωση μισθών, ανεργία, αύξηση στις τιμές των αγαθών και υπηρεσιών.

Παράλληλα η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως:
"Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων αυτές τις ημέρες θα καταγγείλει τους αρμόδιους Υπουργούς (Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης) ενώπιον της Δικαιοσύνης για εγκληματική αμέλεια για την υγεία της κοινωνίας των πολιτών τους οποίους εκπροσωπεί. Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο των διοξινών στην Γερμανία, εμείς οι καταναλωτές καμία ενημέρωση από την επίσημη πολιτεία η οποία εκπροσωπείται από τον Ε.Φ.Ε.Τ, δεν μας δόθηκε δημόσια και δεν εννοούμε καθησυχαστική αλλά ουσίας, η οποία να μας μιλά για απόσυρση χιλιάδων προϊόντων που έχουν σχέση με την εισαγωγή πριν ξεσπάσει το εν λόγω σκάνδαλο. Η διαδικτυακή σελίδα του ΕΦΕΤ δεν δίνει άμεση ενημέρωση, αλλά καλεί τους φορείς που έχουν ερωτήσεις να τους τις απευθύνουν. "Αστεία πράγματα "που δεν τιμούν μια οργανωμένη πολιτεία με θεσμούς, πολιτεία που έχει καθήκον και υποχρέωση να φροντίζει το πολυτιμότερο αγαθό "υγεία " του κάθε πολίτη της, πολιτεία που οφείλει αυτόβουλα όταν υπάρχει κατάσταση κρίσης, να βγάζει έκτακτα δελτία ανακοινώσεων, να οδηγεί ή να αποτρέπει αλλά και να καθησυχάζει με τα αποτελέσματα των ερευνών της τους πολίτες της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: