Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

ΤΟΠΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

Βραχνάς καταναλωτών από τις εισπρακτικές εταιρείες

26-01-2011
Για βραχνά των καταναλωτών από τις 'Εισπρακτικές Εταιρείες' κάνει λόγο σε επιστολή της προς τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων.
Και, μεταξύ άλλων, προσθέτει:
'Καθημερινά η Ένωσή μας (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.) βιώνει και γίνεται μάρτυρας τηλεφωνημάτων από τις εισπρακτικές εταιρείες προς στους καταναλωτές, που μόνο σεβασμό και σωστή επικοινωνιακή διαχείριση του ρόλου τους δεν δείχνουν καθώς χρησιμοποιούν «απόκρυψη» στον αριθμό που καλούν, δεν λένε από που καλούν και ποιους εκπροσωπούν, παρά με θράσος καλούν το ονοματεπώνυμο του οφειλέτη, ξεφορτώνουν προσωπικά στοιχεία, όπου και σε όποιον λάχει. Γνωρίζουμε ότι κάθε Τράπεζα έχει υποχρέωση απέναντι στον πελάτη της να σιωπά «τραπεζικό απόρρητο». Αντίθετα πιστεύουμε ότι τις προσωπικές και οικονομικές  υποθέσεις κανείς από μας τους καταναλωτές, ακόμα και στα ψιλά γράμματα, δεν θα υπέγραφε ποτέ τη δημόσια «διαπόμπευσή του».
Επιπλέον σήμερα θέλουμε να προσθέσουμε ότι η πίεση που νοιώθουν οι καταναλωτές και οι ανεδαφικές προτάσεις - προσφορές που δίνουν οι Τράπεζες, μέσω των διαμεσολαβούντων τρίτων, αναπροσανατολίζουν τον κάθε καταναλωτή, που βρίσκεται στη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών του, τον φέρνουν σε σύγχυση, δημιουργώντας αδυναμία να αποφασίσει τι να επιλέξει'.
Η Ενωση ζητεί από τον κ. Κεγκέρογλου να καταθέσει 'νομοθετικό πλαίσιο που να προστατεύονται όλοι οι καταναλωτές από τις «περίεργες πρακτικές» ιδιαίτερα οι επιμελείς δανειολήπτες, οι οποίοι για τον α? ή β? λόγο βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των χρεών τους'.
Πηγή Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: