Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Καταναλωτές διαμαρτύρονται για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

ΠΗΓΗ:NEXT DEAL
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, έστειλε επιστολή (υπόμνημα- αίτημα) προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ρέππα και το κοινοποιεί και προς την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στην οποία καταγγέλλεται το κενό της πολιτείας όσο αφορά την δημιουργία αυστηρού Νομοθετικού Πλαισίου και τις κυρώσεις που θα πρέπει να επιβάλλονται σε τυχόν στρεβλώσεις από τους ασφαλιστές στην Ιδιωτική Ασφάλεια του Κλάδου Ασφάλισης αυτοκινήτου. Μεταξύ των άλλων η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ εστιάζει την καταγγελία της την οποία και δημοσιεύει ακολούθως το www.nextdeal.gr, στα εξής:
"Αξιότιμε κ Υπουργέ,
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, οφείλει να σας καταγγείλει "το μπάχαλο" που συμβαίνει με τους ασφαλιστές στον κλάδο ασφάλισης του αυτοκινήτου, στην εξαπάτηση των καταναλωτών από ασφαλιστές, οι οποίοι ασφαλιστές διεισδύουν σε μια γνωστή εταιρεία ασφάλισης "γνωστή" για την φερεγγυότητα της στην ασφαλιστική αγορά, και αφού εξασφαλίσουν την πίστη του καταναλωτή, μεταφέρουν χωρίς την συναίνεση του ασφαλισμένου σε άλλη εταιρεία "εικονικά" και την οποία ποτέ δεν έχουν ενημέρωση.

Επειδή ζούμε σε ένα Κράτος Δικαίου και το παραπάνω παράδειγμα είναι ένδειξη της κακής διαχείρισης των καταναλωτών εν αγνοία τους αλλά και υπάρχει Νομικό κενό, όταν ο καταναλωτής διαπιστώσει την εξαπάτηση, εσείς ως πολιτεία οφείλετε να μας προστατεύσετε από τέτοιες πρακτικές ζητάμε από σας να φέρετε Νομοθετικό Πλαίσιο και οφείλετε να το κάνετε αφού έρθετε σε επαφή με τον αρμόδιο του Επικουρικού Κεφαλαίου, την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, αλλά προ πάντων με εμάς του καταναλωτές.
Δεν παραλείπουμε να καταγγείλουμε την μέχρι σήμερα ατολμία και αδιαφορία, σχεδόν όλων των εμπλεκομένων με μοναδική εξαίρεση τον καταναλωτή, που δεν ξέρει οπό που κσι οπό ποιον θα διαφυλαχθεί.

Η πολιτεία χάνει χιλιάδες έσοδα από τα "μαύρα ανασφάλιστα αυτοκίνητα" ο καταναλωτής ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί  "μπλεγμένος"
Επειδή σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η  Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, στην Ελλάδα κυκλοφορούν πάνω από 500.00  ανασφάλιστα αυτοκίνητα που δεν δικαιολογείται σε μια πολιτεία που την διαπρέπει η ισονομία. Αιτούμε και Απαιτούμε την εφαρμογή Νομιμότητας, αλλά και είσπραξη εσόδων από κάποιους που έμαθαν να έχουν επάγγελμα την κερδοσκοπία και την ατιμωρησία.
Εκείνο που θα πρέπει να να εξεταστεί είναι να δημιουργηθεί μια νέα Νομοθεσία που να μη υπάρχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα, με  βασική υποχρέωση την ασφάλιση του αυτοκινήτου και βαριές διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση καταστρατήγησης".
Με ιδιαίτερη Εκτίμηση,
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών  Ν.Χανίων
Iωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: