Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Πορεία στα τυφλά για 200.000 ασφαλισμένους

Ενώ η κυβέρνηση έχει στραμμένη την προσοχή της στην επίλυση των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να μην τεθούμε στο... περιθώριο της ΕΕ, τα προβλήματα στον εγχώριο ασφαλιστικό κλάδο διογκώνονται συνεχώς.


Τρεις μήνες μετά τα λουκέτα στον όμιλο Ασπίς, πάνω από 200.000 ασφαλισμένοι εξακολουθούν να βρίσκονται... μετέωροι, καθώς παραμένουν στον αέρα τα συμβόλαια Ζωής και Υγείας που είχαν υπογράψει με την Ασπίς Πρόνοια.

Με το κρατικό... ταμείο να είναι... μείον, η κυβέρνηση καθυστερεί την επίλυση του τεράστιου αυτού «αγκαθιού» για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, καθαρά λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Προσπαθεί, από την άλλη, όπως έχουμε αναφέρει και πριν από μερικές εβδομάδες, να προωθήσει τη δημιουργία ενός Επικουρικού και για τις Ασφάλειες Ζωής (στα πρότυπα αυτού για τα Αυτοκίνητα), λύση η οποία ωστόσο συναντά τις αντιδράσεις αρκετών ασφαλιστικών εταιρειών.

Ακόμη πάντως και η πιθανή συγκρότηση εγγυητικού κεφαλαίου για τον κλάδο Ζωής δεν πρόκειται, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΠΕΙΑ, να προχωρήσει πριν από την ολοκλήρωση αποτίμησης του χαρτοφυλακίου ζωής της Ασπίδος, δηλαδή όχι νωρίτερα από το β’ εξάμηνο του 2010.

Απογοήτευση
Αρκετοί ασφαλισμένοι, με επιστολές και τηλεφωνήματα προς την «Οικονομία», εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το ότι ακόμη δεν ξέρουν τι θα γίνει με τα χρήματα που είχαν επενδύσει στην Ασπίς, αλλά και με οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν με νοσοκομεία και κλινικές στις οποίες νοσηλεύτηκαν σχετικά με τη συμμετοχή της ασφαλιστικής στα συνολικά έξοδα νοσηλείας.

Μάλιστα, τονίζουν με έμφαση ότι δεν μπορούν να μιλήσουν με κανέναν υπεύθυνο, είτε της ασφαλιστικής είτε των αρμόδιων φορέων του κλάδου, προκειμένου να τους δώσουν απαντήσεις στα όποια ερωτήματά τους.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα, σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι 230 εργαζόμενοι και οι περίπου 400.000 ασφαλισμένοι της Commercial Value, η οποία έχει βρεθεί εδώ και καιρό στο «στόχαστρο» της Εποπτικής Αρχής.

Τα περιουσιακά της στοιχεία έχουν δεσμευθεί, με την ΕΠΕΙΑ να προβαίνει σε τακτικές αποδεσμεύσεις για πληρωμές αποδοχών των υπαλλήλων και διάφορων ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Μάκης Αποστόλου
ΠΗΓΉ ΤΟ ΈΘΝΟς

Δεν υπάρχουν σχόλια: