Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση ΕΟΦ για ανάκληση του Καλλυντικού Προϊόντος αντιγηραντική κρέμα προσώπου (Utsukusy)

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Χώρα προέλευσης: Ισπανία

AΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την ανάκληση του καλλυντικού προϊόντος: αντιγηραντική κρέμα προσώπου (Utsukusy). Όλες οι παρτίδες του προϊόντος εμπεριέχουν τις ακόλουθες ουσίες: “Opium”, “Belladonna”, και “Red Scorpion” και διατίθεται σε συσκευασίες των 50mLκαι των 200mL.
Το προϊόν ενέχει κίνδυνο χημικών καθώς εμπεριέχει τις ουσίες Atropabelladonna, Strychnosκαι Opium η χρήση των οποίων απαγορεύεται σύμφωνα με την Οδηγία Καλλυντικών 76/768/EEC.
Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας υγείας και με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση που αποφάσισε ο κατασκευαστής. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες του προϊόντος για την εφαρμογή της και να ολοκληρώσουν την απόσυρσή του σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντάς τα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: