Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Σοκολάτες με αλλεργιογόνο ουσία εντόπισε ο ΕΦΕΤ

Αλλεργιογόνο ουσία που δεν αναγραφόταν στη συσκευασία εντόπισε σε τέσσερις σοκολάτες ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με το γενικό χημείο του κράτους και απαίτησε την ανάκληση των συγκεκριμένων παρτίδων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στα τρόφιμα υπήρχε η πρωτεΐνη γάλακτος καζεΐνη, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη περαιτέρω έλεγχοι:

♦Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία "Σοκολάτα FRESH - Μαύρη σοκολάτα", που παράγεται από την "FRESH ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Α.Β.Ε.Ε.".

♦Σοκολάτα με γλυκαντικά, με την εμπορική ονομασία "Pure chocolate DELHAIZE" Βελγίου, που διακινείται στην Ελλάδα από την "ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.".

♦Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία "RIQUET ΜΑΥΡΗ", που διακινείται στην Ελλάδα από την "ALDI ΕΛΛΑΣ SUPER MARKET ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΠΕ & ΣΙΑ Ε.Ε.".

♦Σοκολάτα υγείας, με την εμπορική ονομασία "ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ Σοκολάτα ΥΓΕΙΑΣ Χ. ΚΟΣΜΙΔΗ - Ν. ΓΑΒΡΙΛΗ ΧΑΛΒΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ".

Όπως σημειώνει ο ΕΦΕΤ, όσοι καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε γάλα θα πρέπει να μην καταναλώσουν τα παραπάνω προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: