Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

ΥΠΟΜΝΗΜΑ:Αιτούμε την άμεση παρέμβασή σας για την σωτηρία του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλειας

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΑΜ35

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝΤαχ.Δ/νση:Πλ.1866 αριθ.2

Τηλέφωνο:2821092666 Χανιά 14-1-2010

Φάξ :2821092666

Email :epkxan@gmail.com

ΠΡΟΣ:-Υπουργό Οικονομικώνκ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

- Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας Ανταγ/τητας & Ναυτιλίας κ.Λούκα Κατσέλη

-Υφυπουργό Οικονομικών

κ Φίλιππο Σαχινίδη

ΚΟΙΝ: Α.Ε κ Πρωθυπουργό

Γεώργιο ΠαπανδρέουΚύριοι,

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά τον τελευταίο καιρό έχει δείξει εικόνα θολότητας,αυτό το μαρτυρούν οι εκατοντάδες διαμαρτυρίες των πολιτών που καθημερινά κατατίθενται στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, πολίτες που έχουν επενδύσει στην Ιδιωτική Ασφάλιση κάλυψη κινδύνων, χρήμα, ελπίδα, μέλλον.

Διαπίστωση μας είναι ότι υπάρχουν χρόνια προβλήματα στον ασφαλιστικό χώρο που συντηρούν την αδιαφάνεια, αυθαιρεσία, καταχρηστικότητα και παραβίαση της νομοθεσίας εις βάρος του καταναλωτή.

Με αφορμή την απόγνωση των καταναλωτών μετά την πρόσφατα άρση των αδειών πέντε ασφαλιστικών εταιρειών, ερχόμαστε να ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας, για να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία, απελπισία και πρωτοφανή ανασφάλεια και ταλαιπωρία των θιγμένων καταναλωτών.

Οι καταναλωτές που βρέθηκαν ξαφνικά στο κενό, ζητούν προστασία και ενημέρωση από την πολιτεία η οποία φέρει ευθύνη γιαυτό το αδιέξοδο, καθότι φανερά φαίνεται ότι κάποιοι δεν κάνα σωστά΄την δουλειά τους.

Κύριοι,

Πάρτε άμεσα πρωτοβουλίες,το τοπίο της ασφαλιστικής αγοράς πρέπει να ξεκαθαρίσει, από σας που έχετε την τόλμη και την πολιτική βούληση να φέρετε την διαφάνεια στην πράξη, σε σας έχουν στηρίξει οι πολίτες τις ελπίδες τους, που τολμάτε να πείτε την αλήθεια,που ζητάτε την εξάλειψη της ανομίας, που δίνετε θέση στους άξιους και όχι στους αρεστούς.Σε σας που θέλετε να εργαστείτε για το καλό του τόπου και όχι να βολευτεί τε στις καρέκλες της εξουσίας.

Ζητάμε και στην Ιδιωτική ασφάλιση άπλετο φως , καινοτόμες δομές,ανοικτή διαβούλευση με σύγχρονες αντιλήψεις,διαφάνεια παντού, προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών αλλά και των θέσεων των εργαζομένων στην ασφαλιστική αγορά.Η σημερινή κατάντια της Ιδιωτικής Ασφάλισης με τα αλλεπάλληλα κρούσματα «φούσκες» της ασφαλιστικής αγοράς μας δίνει το δικαίωμα να σας επισημάνουμε και συγχρόνως να σας μεταφέρουμε και να σας καταθέσουμε τον προβληματισμό μας, ως φωνή της κοινωνίας την οποία από την θέση μας θεσμικά εκπροσωπούμε και υπηρετούμε ότι δεν πάει άλλο ,η ασφαλιστική αγορά στενάζει και επιτέλους πρέπει να μπει «νοικοκύρεμα» τώρα από σας για να πάψουν κάποιοι να συνεχίζουν να αυξάνουν το χαρτοφυλάκιο τους και τον πλούτο τους στήνοντας μηχανισμούς παρανομίας παραπλανώντας και κλέβοντας τους καταναλωτές που καλή την πίστη είχαν την τύχη να τους εμπιστευθούν.

Κύριοι,

Το παιχνίδι που παίζεται στην ασφαλιστική αγορά άρχισε να γίνεται άκρως επικίνδυνο. οι μικρές εταιρείες άρχισαν σιγά σιγά να σβήνουν και να χάνονται ή να απορροφώνται από τους Ομίλους, οι οποίοι θεωρούν το ασφαλιστικό τοπίο δικό τους γήπεδο και με υπεροπτικό ύφος και παραπλανητική διαφήμιση για τάχα συμφέροντα κίνητρα προς τους καταναλωτές προσπαθούν να προσελκύσουν συμβόλαια.

Στην Ιδιωτική ασφάλιση έχουν επενδύσει χιλιάδες καταναλωτές, δεν είναι χρήματα μόνο των μετόχων,όπως επίσης η Ιδιωτική Ασφάλιση καλύπτει χιλιάδες εργαζομένους, που σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούμε να τους δούμε στην λίστα των ανέργων.

Μία υγιής Ιδιωτική Ασφάλιση είναι κεφάλαιο για την πολιτεία προσφέρει όχι μόνο στους καταναλωτές, όχι μόνο στους εργαζόμενους σε αυτή αλλά προπάντων και στο μέγιστο συμβάλλει στην Οικονομία της Χώρας και οφείλετε να την περιφρουρήσετε.

΄Έπειτα από τα παραπάνω και ως πολίτες αυτής της Χώρας που κάνουμε χρήση των υπηρεσιών που προσφέρει η Ιδιωτική Ασφάλιση με τους διάφορους κλάδους που έχει αναπτύξει

Ζητάμε από σας

Ι)΄Αμεση διαβούλευση , για νέο Νομοθέτημα ,Νομοθέτημα επίκαιρο.

2)Διαφάνεια για όλους και εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς,ισότιμη αντιμετώπιση των πάντων

Και προπάντων προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.

3)Να ξεκαθαριστεί το τοπίο του ασφαλιστικού χώρου, η σχέση της Διοίκησης της Εποπτικής Αρχής,

Από την ασφαλιστική Αγορά τόσο σε ότι αφορά πρόσωπα όσο και τα κεφάλαια.

4)Να γίνει άμεση ενημέρωση στους καταναλωτές της Ασπίς ΑΕΓΕ από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ Σαχίνίδη, τι έχει αποφασισθεί για αυτούς.

5)Να στηριχθεί ο θεσμός της Ιδιωτικής ασφάλειας ,ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη του ΄Ελληνα Καταναλωτή.

6)Η παρέμβαση σας πρέπει να γίνει τώρα, οφείλεται να παρέμβετε έγκαιρα πριν οδηγηθούν οι Ελληνες καταναλωτές σε Ευρωπαϊκές Ασφάλειες και να αιμορραγήσει χωρίς σταματημό η Ελληνική Οικονομία.

Από τον Πρωθυπουργό της Χώρας που κοινοποιείται το παρόν ζητάμε να παρέμβει προσωπικά, γιατί η σωτηρία του Θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης είναι θέμα άκρως πολιτικό, ευαίσθητα κοινωνικό, αλλά προ πάντων Εθνικό.

Γνωρίζοντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση της Χώρας μας κανένας από μας τους πολίτες μα προ πάντων ο Πρωθυπουργός δεν θα επιθυμούσε να τοποθετήσει την ασφαλιστική του κάλυψη σε μία Ευρωπαϊκή Χώρα.Με ΕκτίμησηΗ Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: