Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ Η ΒΟΥΛΗ Αναστολή πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία

14.01.2010
Στόχος η ανάσα των οφειλετών και η προστασία τους
Την εξάμηνη παράταση - έως τις 30 Ιουνίου 2010 - της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους έως και 200.000 ευρώ επικύρωσε η βουλή ψηφίζοντας κατά πλειοψηφία την τροποποιημένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου....
Κατά την τοποθέτησή του ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφερόμενος στους λόγους που επέβαλαν την ψήφιση της συγκεκριμένης νομοθετικής πράξης υπογράμμισε την συνέχεια του κράτους καθώς η πράξη είχε τεθεί σε ισχύ από την κυβέρνηση της ΝΔ, την απρόσκοπτη εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010 και την προστασία των οφειλετών.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρέχεται επίσης η δυνατότητα τμηματικής καταβολής των οφειλών ΦΠΑ. Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε πάντως ότι μόλις το 3% των επιχειρήσεων στις οποίες παρασχέθηκε η δυνατότητα αυτή έκανε χρήση της σχετικής διάταξης, λόγω του ότι η κάθε δόση προσαυξάνονταν με υπέρογκα ποσά. Ανακοίνωσε δε θα προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να τεθεί καταληκτική ημερομηνία στη δυνατότητα τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ.
Με άλλη διάταξη της νομοθετικής πράξης επιβάλλεται αλλαγή στο πρόστιμο για υποβολή ανακριβούς δήλωσης ή για τη μη υποβολή δήλωσης. Επίσης με την τροποποιημένη διάταξη αποσαφηνίζεται ότι αναφορικά με τις κυρώσεις η κάθε χρήση κρίνεται αυτοτελώς προκειμένου να καταστεί την τμηματική μεταβολή περισσότερο ελκυστική.

Καταργείται η αύξηση του ποσοστού με βάση το οποίο σχηματίζεται το ποσό πρόβλεψης για απόσβεση των επισφαλών απαιτήσεων που εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα και επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς, διότι - όπως είπε ο υφυπουργός - η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την απώλεια εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, που ανέρχεται στα 145 εκ. ευρώ για να μην αναγκαστεί παρέχοντας ελαφρύνσεις στις εταιρείες να επιβαρυνθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι στο μέλλον.
Ακόμη αυξάνεται στα 150.000 ευρώ (από 30.000 ευρώ) το όριο μέχρι του οποίου δεν ενεργοποιείται η προσωποκράτηση έναντι οφειλετών. Επιπλέον, αυξάνεται στα 5.000 ευρώ (από 2.000 ευρώ) το όριο αποποινικοποίησης χρεών από ασφαλιστικές εισφορές.
Υπέρ της πράξης ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ ψήφισε παρών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε με εξαίρεση την αναστολή πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: