Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ Άδικα τα τέλη κυκλοφορίας

Η υπουργός Περιβάλλοντος επιμένει σε πράσινες λύσεις για τα Ι.Χ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Μαρία Νταλιάνη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010
[Εκτύπωση] [Αποστολή με Email] [Μικρότερη Γραμματοσειρά] [Μεγαλύτερη Γραμματοσειρά]

Νόμιμο και δίκαιο τρόπο προκειμένου να μην τιμωρηθεί ο πολίτης αλλά και να αποκατασταθούν τυχόν αδικίες αναζητεί η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη για τους ημιυπαίθριους με παράλληλη αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να μη δημιουργηθεί νέα γενιά αυθαιρέτων. Η ίδια πάντως τονίζει ότι θέμα νομιμοποίησης δεν υφίσταται αφού το πλαίσιο είναι αντισυνταγματικό.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, η οποία έχει ήδη δώσει προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ετοιμάζεται να εξαγγείλει το πρόγραμμα «Αθήνα 2014» για τις αναπλάσεις στην πόλη και την Αττική, ενώ υπόσχεται ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν αρχίσει και τα έργα. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και ο καθαρισμός του κέντρου από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, έργο που θα αναλάβει η Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων. Σε ό,τι αφορά τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας στα παλαιά οχήματα, η υπουργός υπογραμμίζει ότι είναι άδικο μέτρο, ενώ τονίζει πως θα έπρεπε τα τέλη να διοχετεύονται σε περιβαλλοντικές δράσεις και να ισχύσει εν μέρει η απόσυρση, ίσως όμως με κίνητρο την αύξηση χρήσης των δημόσιων μέσων μεταφο- ράς και όχι την αγορά άλλου Ι.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: