Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Κ.Χ. 09/01/10
Διευκρινίσεις για τις αποδείξεις στα πρατήρια καυσίμων
Τα πρατήρια υγρών καυσίμων, υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης, μόνο για τις πωλήσεις πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης και τιμολόγια για την πώληση βενζίνης για επαγγελματική χρήση, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων.
Όπως αναφέρεται, «επειδή πολλοί καταναλωτές μας καταγγέλλουν, ότι δεν λαμβάνουν απόδειξη λιανικής πώλησης όταν αγοράζουν βενζίνη από τα πρατήρια υγρών καυσίμων του Νομού μας, για αποφυγή "τριβών και παρεξηγήσεων" μεταξύ καταναλωτών και βενζινοπωλών, ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι, με βάση το ισχύον καθεστώς του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις Λιανικής Πώλησης, μόνο για τις πωλήσεις Πετρελαίου κίνησης και Πετρελαίου θέρμανσης. Για την πώληση Βενζίνης για επαγγελματική χρήση τα πρατήρια υγρών καυσίμων υποχρεούνται να εκδίδουν τιμολόγια πώλησης».
Παράλληλα η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. αναφέρει πως το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να ζητήσει διευκρινίσεις, από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου για το τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση στο θέμα της χορήγησης των αποδείξεων λιανικής πώλησης από τα πρατήρια υγρών καυσίμων.
«Επειδή η Κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας Νομοθετημάτων σχετικά με το θέμα των αποδείξεων και για ικανοποίηση του αιτήματος των καταναλωτών τις επόμενες μέρες θα ζητήσουμε διευκρινίσεις, από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου για το τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση στο θέμα της χορήγησης των αποδείξεων λιανικής πώλησης από τα πρατήρια υγρών καυσίμων όταν εφοδιάζονται βενζίνη από τα εν λόγω πρατήρια» επισημαίνεται.
Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων κάνει γνωστό πως «έπειτα από την παρέμβασή της στους αρμόδιους Υπουργούς, για να σωθούν οι κατοικίες κάποιων πολιτών, από την επιδρομή κατάσχεσης των Τραπεζών, ενημερώνουμε τους καταναλωτές, ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου το εν λόγω Νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την Βουλή στις 13 Ιανουαρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: