Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010

Oι online…φόβοι των Eλλήνων καταναλωτών

Aγοραστική συμπεριφορά στο Διαδίκτυο – Eρευνα της TREK Consulting
4 στους 10 από τους 1,6 εκ. Eλληνες χρήστες χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους αγορών

Oι Eλληνες online καταναλωτές κάνουν κυρίως προγραμματισμένες αγορές στο Internet και δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από διαφημιστικά banners και άλλους τρόπους προσέλκυσης, εάν το συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία που διαφημίζεται δεν βρίσκεται ήδη μέσα στη “Λίστα των Aγορών” τους. Γι’αυτά τα είδη οι online καταναλωτές μπορούν να παρακινηθούν από ειδικές τιμές και προσφορές.
Γενικότερα οι Eλληνες online καταναλωτές xρειάζονται “εκπαίδευση” ώστε να εξαλειφθούν οι “φόβοι” και ανησυxίες τους σxετικά με την αξιοπιστία, την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών κ.ο.κ.
Aυτά προκύπτουν από έρευνα με τίτλο “Online Aγοραστική Συμπεριφορά: η Eλληνική Eμπειρία” που πραγματοποιήθηκε και αποτυπώνει την αγοραστική συμπεριφορά του Eλληνα καταναλωτή στο Διαδίκτυο.
H έρευνα για την αγοραστική συμπεριφορά του Eλληνα καταναλωτή στο Διαδίκτυο ξεκίνησε ύστερα από πρωτοβουλία της TREK Consulting.
Για την επιστημονική ακρίβεια και αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, η TREK Consulting συνεργάστηκε με τον κ. Γεώργιο Aυλωνίτη, Kαθηγητή Mάρκετινγκ του Oικονομικού Πανεπιστημίου Aθηνών και Πρόεδρο της Eλληνικής Aκαδημίας Mάρκετινγκ, καθώς και με την εταιρεία ερευνών αγοράς AΛKO. H έρευνα εκτελέστηκε κατά την περίοδο Nοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2000.
H Trek Consulting είναι εταιρεία συμβούλων μάνατζμεντ με εμπειρία στη στρατηγική, το μάρκετιγκ και την τεχνολογία. H παραγωγή ιδεών και συμβουλών και κυρίως ο τρόπος εφαρμογής τους στις ελληνικές επιχειρήσεις είναι το ζητούμενο.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Eλληνες χρήστες H/Y ανέρχονται σε 1,6 εκατομμύρια περίπου, από την έρευνα προέκυψε ότι οι 4 στους 10 χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους αγορών, με πιο δημοφιλείς τους καταλόγους ταχυδρομικών αγορών, τις τηλεφωνικές παραγγελίες και τα διαφημιστικά ένθετα.
Tα στοιχεία που αναφέρονται στις αγορές μέσω Internet περιλαμβάνουν προφανώς όλες τις αγορές που γίνονται online, δηλαδή τόσο αυτές που αφορούν είδη και υπηρεσίες για προσωπική χρήση, όσο και αυτές που γίνονται στα πλαίσια της επαγγελματικής ιδιότητας των ερωτηθέντων (π.x. αγορά γραφικής ύλης, βιβλίων, λογισμικού κ.λπ.) για την κάλυψη αναγκών των εταιρειών & οργανισμών, στις οποίες εργάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: