Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Η Ε.Π.Κ. ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΙΟΥ

(Ε.Π.Κ.ΧΑΝ) Ταχ.Δ/νση: Πλατ.1866 αριθ.2
Τηλέφωνο:28210 92666
FAX¨2821092666
Email: epkxan@gmail.com

Η Ε.Π.Κ. ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΙΟΥ

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, την 8η Μαρτίου, δεν την θεωρεί γιορτή, αλλά «σύμβολο με περιεχόμενο», αδιαφορίας, παραβίασης της στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας η οποία πάντα είναι γένος θηλυκού. Χρειάζεται πολύ αγώνας και από τα δύο φύλλα για να αποβληθεί από τον κοινωνικό ιστό, αυτή η αντίληψη.


Ο αγώνας μας, είναι αγώνας ισότητας του ανθρώπου, δεν δικαιούμαστε ούτε σαν άτομα, αλλά ούτε και σαν εκπρόσωποι φορέων, να φοράμε μάσκες, μάσκες με ποικίλες μορφές, κατά το δικό μας δοκούν. Είναι αλητεία και εμπαιγμός, να τιμάμε την γυναίκα, με ημερίδες και εκδηλώσεις, και από την άλλη μεριά, να στρέφουμε το πρόσωπό μας, στα προβλήματά της, στον δίκαιο αγώνα της, στον πόνο της, στο τσαλάκωμα της ψυχής της, στην κατακρεούργηση του σώματος της, στην καταγγελία της.
Ζητάμε από την πολιτεία μέριμνα, με νομοθεσία και τιμωρία στις παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό δεν φθάνει αν όλοι εμείς δεν αλλάξουμε συνήθειες και πρακτικές. Η γυναίκα έχει δικαιώματα ισότιμα με τον άνδρα, ας το δούμε έτσι και ας αρχίσουμε από μας, από την οικογένεια, από το σχολείο, από την εργασία, από την ίδια την κοινωνία. Θέλουμε και απαιτούμε σεβασμό των δικαιωμάτων της γυναίκας, και αυτό δεν λύνεται με γιορτές και πανηγύρια, αλλά με περιφρούρηση και παιδεία.

Η γυναίκα στην σύγχρονη κοινωνία διαδραματίζει πολλαπλούς ρόλους, που είτε εκ φύσεως κατέχει, (μητρότητα), είτε οι άλλοι την έχουν φορτώσει, είτε η ίδια επεδίωξε να έχει. Δεν χρειάζεται την λύπη μας, χρειάζεται να την αποφορτίσουμε, να την ελευθερώσουμε από ενοχές και νοοτροπίες, να την δούμε και να την αντιμετωπίσουμε ισότιμα.

Πρέπει επιτέλους να σταθούμε δίπλα της, να ακούσουμε τα προβλήματά της, να παρακολουθήσουμε την πορεία της να συνδράμομε στην προσπάθεια της, να συμβάλλουμε στην ικανοποίηση των θέλω της. σήμερα πρέπει να παύσει να αισθάνεται ένοχη για λάθη που άλλοι έχουν κάνει για κείνη, να μην νοιώθει αναλφάβητη εάν κάποιοι δεν την οδήγησαν στη μάθηση, να μην νοιώθει κατώτερη εάν δεν επιλέχθηκε από την ανδροκρατούμενη κοινωνία, σε κάποια ανώτερη θέση εργασίας, να μην νοιώθει υπηρετικό προσωπικό μέσα στην οικογένεια, αλλά ούτε να μένει μακριά από τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα.

Η αλήθεια είναι ότι στις δικές μας κοινωνίες έχουν γίνει άλματα, για την κατάργηση των διακρίσεων, αλλά με το ανακάτεμα των πληθυσμών που έντονα βιώνει και η χώρα μας, επανέρχονται πρακτικές βίας, καταπίεσης ,ελευθερίας σε πολλές γυναίκες και κυρίως αλλοδαπές, οι οποίες ήρθαν στην χώρα μας για μια καλύτερη ζωή, για μια εργασία εργάτριας, και αντί αυτού, βρίσκονται να παύουν να λειτουργού σαν άνθρωποι.

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, με τις εθελοντικές ομάδες που διαθέτει και ιδιαίτερα με την κοινωνική, προσπαθεί να εμψυχώσει την γυναίκα των Χανίων, προσφέροντας της βοήθεια να αποβάλλει τον φόβο, τον θυμό, να στηριχθεί στην δύναμη που διαθέτει και να καταγγέλλει οποιονδήποτε παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της. Πράγματι δεν ζούμε σε μια κοινωνία αγγέλων, κανείς δεν μπορεί να το πει και να πει την αλήθεια, αλλά η εξωστρέφεια , η καταγγελία βοηθάει, αποτρέπει καταστάσεις, και αυτοί που νέμονται την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών και γενικά των ανθρώπων, σφίγγει ο κλοιός δίπλα τους.

Αρρωστημένες καταστάσεις υπάρχουν παντού, σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας, αλλά η προάσπιση, η γνώση, των δικαιωμάτων μας, γίνεται φάρος για μας, για να τις καταγγείλουμε και βραχνάς γι αυτούς που νέμονται τέτοιες καταστάσεις Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ως κοινωνικός φορέας καταδικάζει την καταπίεση, που φτάνει μέχρι και τα όρια της φυσικής βίας που υφίστανται εκατομμύρια γυναικών και κοριτσιών σε πολλές χώρες του κόσμου, που στερούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, από την ελευθερία της αυτοδιάθεσης του σώματος και της ζωής, μέχρι την εκπαίδευση, την μόρφωση, τη φροντίδα για τη μητρότητα και την υγεία, την αμοιβή για σκληρή, πολλές φορές εργασία.

Η Οικονομική κρίση που μαστίζει πολλές χώρες αυτή την εποχή αλλά ιδιαίτερα και την Χώρα μας, θα επηρεάσει αφάνταστα την γυναίκα, η γυναίκα είναι εκείνη που πρώτη θα βρεθεί στην ανεργία , η γυναίκα είναι εκείνη που λόγω και της σωματικής της ιδιαιτερότητας θα κτυπηθεί περισσότερο από την ανέχεια, διότι είναι μάνα και θα προωθήσει τις προτεραιότητες των παιδιών της και όχι τις δικές της ανάγκες.
Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις γυναίκες ΑμΕΑ και στις μητέρες ΑμΕΑ και ζητάμε από όλους εμάς να τις στηρίξουμε, γιατί η οικονομική κρίση που χτυπάει όλους μας θα είναι ιδιαίτεροςβραχνάς γι’ αυτές.

Η ΄Ενωσή μας στηρίζει εθελοντικά κάθε ανάγκη του πολίτη, μα περισσότερο στέκεται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και στις μέρες μας η γυναίκα της Ελλάδος σε μεγάλο ποσοστό βρίσκεται σε δεινή θέση θέλει την στήριξη μας, και εμείς είμαστε έτοιμοι να της την παρέχουμε.


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

πηγή Anaitolika

Δεν υπάρχουν σχόλια: