Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Boυλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στα άρθρα του και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για την αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

Καταψήφισαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Παρών» ψήφισε ο ΛΑΟΣ. Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε ως άρθρο 14, η ρύθμιση για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Η υπουργός Οικονομίας, κυρία Λούκα Κατσέλη, τόνισε ότι με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αναλαμβάνεται η μεγάλη ευθύνη:

« -Να κινητοποιήσουμε, επιτέλους, όλους τους φορείς, ώστε να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ από τα 9,8 δισ.

- Να αποδεσμεύσουμε τους πόρους έγκαιρα στην ελληνική περιφέρεια και να την προετοιμάσουμε για τον νέο αυτοδιοικητικό της ρόλο, που είναι -προπάντων- αναπτυξιακός.

- Να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους αποτελεσματικά, ως καταλύτη για την πραγματική παραγωγή και την προστιθέμενη αξία για τον τόπο».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η υπουργός στη ρύθμιση, που αφορά την τιμολόγηση των φαρμάκων, επισημαίνοντας ότι και στον τομέα αυτόν επιχειρείται μεγάλη τομή στο σύστημα φαρμακευτικής δαπάνης και της δαπάνης υγείας στο σύνολό της για την εξοικονόμηση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης. Η υπουργός ανέφερε, μάλιστα, ότι η εκτιμώμενη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης θα είναι πάνω από 1,3 δισ. και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και περαιτέρω εξοικονόμηση με την εφαρμογή της νέας λίστας, η οποία θα υπογραφεί πριν το Πάσχα.

Τον φόβο ότι το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν επιταχύνει, αλλά επιβραδύνει, τις διαδικασίες για τη συμπλήρωση των έργων στο Δ΄ ΚΠΣ, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Κ. Μαρκόπουλος, καθώς «αντί να λειτουργήσει πυρετωδώς η κυβέρνηση, αυτό το πεντάμηνο δεν κατέστη ελπιδοφόρο για την ανάπτυξη του τόπου». Αναφερόμενος, δε, στη ρύθμιση για την τιμολόγηση του φαρμάκου, εκτίμησε ότι ενώ κινείται προς μια σχετικά σωστή κατεύθυνση και πράγματι λαμβάνονται αποφάσεις, «έτσι όπως διαμορφώνεται το πολυσχιδές σκηνικό για την αντιμετώπιση της φαρμακευτικής πολιτικής», τα αποτελέσματα κι εδώ δεν θα είναι αυτά που πρέπει.

«Εξαιρετικής σημασίας επιλογή», χαρακτήρισε τη ρύθμιση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρ. Παπουτσής, τονίζοντας πως με τη συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων και των πολιτών κι αν εφαρμοστούν όλες οι πολιτικές φαρμάκου, το αποτέλεσμα θα είναι τόσο εντυπωσιακό, που «θα τρίβουμε τα μάτια μας».

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Ν. Καραθανασόπουλο να τονίζει πως «αντί να συζητούμε τι είναι το ΕΣΠΑ και τι προσανατολισμούς έχει, συζητούμε το πώς θα το διαχειριστούμε», καθώς -όπως ανέφερε- θα αποκαλύπτονταν ότι δεν ισχύουν αυτά τα περί «επανάστασης» στην ελληνική κοινωνία.

Εκ μέρους του ΛΑΟΣ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Αστ. Ροντούλης εξέφρασε επιφύλαξη για το αν δημιουργείται με τη ρύθμιση ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός παραγωγής λαθών, λόγω συνεχών ανατιμολογήσεων.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Π. Λαφαζάνης μίλησε για μια «παραγωγική έρημο», η οποία κλιμακώνεται προσθέτοντας επικαλούμενος την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία θα έχουμε ανάπτυξη -2.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τροποποίηση που προκάλεσε η υπουργός Οικονομίας, παρατείνεται έως τις 31 Μαϊου του 2010 η προθεσμία για την υποβολή ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στις τράπεζες από τις επιχειρήσεις, που έχουν υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο ΤΕΜΠΜΕ.
Κέρδος online 24/3/2010 19:24

Δεν υπάρχουν σχόλια: