Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Πετσάλνικος: «Πρέπει να αλλάξουμε πολλά σ’ αυτή τη χώρα»

«Πρέπει να αλλάξουμε πολλά σε αυτή τη χώρα για να παταχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας, που ταλαιπωρούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους καταναλωτές διαχρονικά, ιδιαίτερα όμως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την εθνική, αλλά και την οικογενειακή οικονομία». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, παραλαμβάνοντας την έκθεση πεπραγμένων της ανεξάρτητης Αρχής του Συνήγορου του Καταναλωτή για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο ως το Δεκέμβριο του 2009 από τον επικεφαλής της Αρχής, Ευάγγελο Ζερβέα.

Ο κ. Πετσάλνικος συμπλήρωσε ότι «η προστασία του καταναλωτή πρέπει να είναι στόχος για όλους μας, και για την Πολιτεία και για την Αρχή. Ο καταναλωτής είναι ο πιο αδύναμος κρίκος και γι’ αυτό θα πρέπει να έχει τη στήριξη και τη συμπαράσταση».

Από την πλευρά του ο κ. Ζερβέας, παραδίδοντας την έκθεση, τόνισε ότι η Αρχή έχει πλέον ενηλικιωθεί μέσα από την καθημερινότητα των καταναλωτών, συμβάλλει στην εμπέδωση της καταναλωτικής πίστης και της εμπιστοσύνης μεταξύ καταναλωτών και προμηθευτών και δρα διαμεσολαβητικά μεταξύ καταναλωτών και προμηθευτών. Υπογράμμισε, δε, ότι οκτώ στις δέκα υποθέσεις επιλύονται υπέρ του καταναλωτή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: